Formula 1

Charles Leclerc rasplamsao nade navijača Ferrarija: Sve smo bolji, prijetimo...

01.09.2024 u 18:26

Bionic
Reading

Mislio sam da nikada neću osjetiti emocije kao 2019. godine kada sam pobijedio u Monzi, ali ove nedjelje sam sve proživio na jednaki način, rekao je Charles Leclerc nakon pobjede na Velikoj nagradi Italije

Charles Leclerc je ostvario sedmu pobjedu u karijeri, u Svjetskom prvenstvu Formule 1. U Monzi je prvi put slavio 2019. godine, a ove nedjelje je pobijedio najviše zahvaljujući odluci Ferrarija da se u boks ode samo jednom tijekom kompletne utrke.

Dakako, u svemu je zaslužno bilo i njegovo odlično snalaženje na stazi od početka do kraja.

Nekako je Leclerc izdržao nalete Piastrija u posljednjim krugovima te je ostao netaknut na prvom mjestu.

'Nije baš zgodno gledati po tribinama dok jurite, ali uspio sam. I bio je to nevjerojatan osjećaj vidjeti pregršt navijača koji su bili ushićeni. Nevjerojatan je osjećaj pobijediti na ovoj stazi. U posljednjim krugovima su me stvarno probile emocije', rekao je Leclerc koji je ove godine osim u Monzi slavio i u Monte Carlu.

  • +19
Formula 1, Velika nagrada Italije, 1.9.2024. Izvor: EPA / Autor: Daniel Dal Zennaro

'Naravno da želim pobijediti u svakoj utrci u kojoj nastupam. Ali, ako bih morao birati dvije unutar jedne sezone to su definitivno Monza i Monte Carlo. Upravo te dvije i imam. Momčadska titula? Sve smo bolji, prijetimo, ali mislim da ipak nismo favoriti za slavlje. No, borit ćemo se do kraja', zaključio je Charles Leclerc.