ekskluzivno za tportal

'Croata' Barrio najavio idući meč: Nitko u regiji nema odgovor na moje hrvanje!

04.06.2024 u 20:37

Bionic
Reading

Hrvatski Argentinac još jednom je bio uspješan unutar oktogona, nakon što je umirovio regionalnu legendu sporta, nije čekao sa prozivkama idućeg protivnika.

Francisco 'Croata' Barrio vlastoručno je uništio snove publici u Beogradskoj Areni, nakon što je pobijedio legendarnog Dušana Džakića odlukom sudaca. Nakon što je nastupio u dvorani Pionir, gdje je također bio uspješan, došao je u Stark Arenu i prekinuo savršen niz Srpskih boraca na FNC-u 17.

Barrio je rođen u Buenos Airesu, 1989. godine te se 1994., zajedno sa svojom obitelji, preselio u Zagreb. Tu se počeo baviti grčko-rimskim hrvanjem u kojem se natjecao za argentinsku reprezentaciju od 2005. do 2012. Danas je profesionalni borac u MMA-u sa zavidnim omjerom od 13 pobjeda i četiri poraza te je pod ugovorom s organizacijom Fighting Nation Championship, jednom od najbrže rastućih MMA promocija u Europi.

Naime, svi lokalni borci bili su uspješni u subotu navečer osim 'Croatinog' protivnika te smo nakon njegove pobijede imali priliku odraditi intervju s Franciscom gdje nije štedio na riječima. Pitali smo ga ima li itko rješenje za njegov stil borbe na što nam je odgovorio kratko i jasno.

'Nitko! U regiji nema borca koji je na mom nivou po pitanju hrvanja.'

Krajem druge runde, nakon potpune dominacije na parteru, činilo se kako je u opasnosti od poluge na ruci na veliko slavlje publike, no 'Croata' je potvrdio kako ipak to nije bio slučaj.

'Gledao sam na vrijeme, vidio sam da ima još 20 sekundi do kraja runde i nisam se htio umarati pokušajem bijega iz poluge koja nije bila ni blizu da me natjera da odustanem. Imao sam još jednu rundu nakon toga te se nisam htio dodatno izmoriti.'

Ekskluzivno nam je najavio i kojeg protivnika želi idućeg.

'Želim Ronyja 'Jasona', Brazilac me već prozvao ranije i sada ću mu ostvariti želju. On je pobijedio na UFC-ovom Ultimate Fighteru (reality emisija u kojoj se natječu borci za ugovor u UFC-u), moje je visine ali skida više kila, želi se boriti u kategoriji do 66 kg ali, ovim putem mu poručujem da ne bude kukavica i skoči u kategoriju više (do 70 kg).'

Najavio je i nastup krajem godine u Areni Zagreb koja priprema veliku priredbu.

'Možete me očekivati u Areni, to je dogovoreno i veselim se nastupiti pred domaćom publikom!'

Nakon Vase 'Psihopate' Bakočevića, 'Croata' je drugi potvrđeni borac koji će nastupiti u Zagrebu te je to još jedan od velikih mečeva koji možemo očekivati u hrvatskoj prijestolnici. Kao i do sada, FNC u Areni Zagreb bit će događaj za sve ljubitelje borilačkih vještina koji se ne smije propustiti!

sve osim nogometa

Učitavanje...