liga nacija

Dalić: Nisam trebao biti tako kritičan. I tužan sam i zadovoljan

16.10.2024 u 18:26

Bionic
Reading

Iza hrvatske nogometne reprezentacije je listopadski ciklus u Ligi nacija koji je prošao solidno, ali ostaje neki gorak okus u ustima da se moralo bolje.

Najprije je u subotu Škotska na jedvite jade pala u Maksimiru, da bi u utorak u Varšavi u jednoj divljoj i neurednoj utakmici, Hrvatska prosula 3:1 i na kraju spašavala bod. dva kola do kraja Hrvatska je druga s velikim izgledima da se plasira u četvrtfinale, ali ni prvo mjesto nije nedohvativojer Portugal stiže u Hrvatsku u studenom.

'I tužan sam i zadovoljan', za Sportske novosti je rekao Zlatko Dalić pa je komentirao susret iz Varšave.

'Primili smo gol u 5. minuti, ali vratili smo se u utakmicu i odigrali fantastičnih 30 minuta. Tada je bilo jako dobro, protivnik je bio gotov, utakmica dobivena, publika utišana, sve je bilo super. Međutim, opet nam se dogodila nepažnja, u samoj završnici prvog dijela zabiju nam gol i vratimo ih u igru. Taj drugi pogodak Poljaka bio je, po meni, presudan što se utakmica prelomila kako se prelomila. Na kraju 3:3. Zadnjih petnaestak minuta imali smo igrača manje, pokazali smo karakter i dobro se obranili. Bod je dovoljan, iako mi je žao što nismo pobijedili, te kompletirali priču. Imamo velike šanse za četvrtfinale Lige nacija i mjesto u prvoj jakosnoj skupini u kvalifikacijama za Svjetskog prvenstvo, a što je najvažnije, dobili smo 3-4 dobra igrača', rekao je Dalić ja komentirao pad u igri nakon 3:1.

'Dogodilo se lagano opuštanje, te smo protivnika vratili u igru na jedini mogući način, našom pogreškom u fazi obrane. To je bio problem koji nas je koštao dva boda. Šteta, uništili smo ih, vodili 3:1, bilo je sve na našoj strani. Kad pogledate našu reprezentaciju vidite da 6-7 igrača nema puno utakmica u nogama u dresu nacionalne vrste. Slažemo se, ali opet rezultat ne trpi. Bio sam malo kritičan nakon Škotske, ali nemam razloga za to. Moramo samo gledati prema naprijed i bit ćemo još bolji kad se vrate Kovačić, Ćaleta-Car i desni bekovi. Imat ćemo zaista lijepu priču i slatkih briga. Bitno je da dečki u klubovima igraju dobro, budu zdravi, te da protiv Škotske budemo kompletni', zaključio je izbornik.

  • +63
Poljska - Hrvatska, Liga nacija (15.10.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac