psk_2

baš su ga razljutili

Deschamps se otvoreno obračunao s kritičarima: Ako smo vam dosadni, gledajte nešto drugo!

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 09.07.2024 11:39
  • Objavljeno 09.07.2024 u 11:41
Bionic
Reading

Francuska večeras od 21 sat igra polufinale Eura protiv Španjolske. Izbornik 'tricolora' Didier Deschamps je najavu susreta iskoristio kako bi se obračunao s brojnim kritičarima koji nisu zadovoljni igrom njegovih izabranika na ovom Euru

Večerašnji polufinalni ogled većina je svjetskih medija najavila kao obračun reprezentacija s potpuno različitim stilovima igre - dvoboj momčadi koja igra dosadno - Francuske, i momčadi koja igra najzanimljiviji nogomet na Euru - Španjolske!

Podsjetimo, Španjolci su dobili svih pet utakmica na ovom Euru, a Francuzi samo dvije, ne računajući pobjedu protiv Portugala nakon jedanaesteraca.

Španjolci su zabili najviše golova na turniru - 11, a Francuska još nije postigla gol iz igre već jedan iz penala uz još dva autogola protivnika.

'Ako smo vam dosadni, možete gledati nešto drugo, nema veze', rekao je francuski izbornik Didier Deschamps na pitanje o kritikama na račun igre njegove momčadi te dodao:

  • +30
Portugal - Francuska, Euro (5.7.2024.) Izvor: EPA / Autor: ABEDIN TAHERKENAREH

'Ovo je specifično Europsko prvenstvo, s manje golova nego inače. Imamo priliku donijeti sreću Francuskoj, u vrlo delikatnoj situaciji za našu zemlju. Ako se drugi dosađuju dok nas gledaju kako igramo, nije me briga', zaključuje Deschamps.

Istaknimo i to kako je Didier Deschamps danas obilježio 12 godina na mjestu izbornika francuske nogometne reprezentacije s kojom je 2018. godine osvojio Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a četiri godine kasnije u Katru drugo mjesto. Uz to je osvojio i Ligu nacija u sezoni 2020./'21., a 2016. godine je bio u finalu Europskog prvenstva.

Legendarni je Didi Deschamps imao više nego uspješnu i trofejnu igračku karijeru, a s reprezentacijom je osvojio Svjetsko prvenstvo 1998. te dvije godine kasnije Europsko prvenstvo.

Cup tree provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal