psk_2

VEČERAS OD 21 SAT

Desetkovana Španjolska protiv dužnika iz Francuske; evo gdje gledati borbu za finale

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 09.07.2024 10:39
  • Objavljeno 09.07.2024 u 10:39
Bionic
Reading

Europsko nogometno prvenstvo ušlo je u samu završnicu, a pred ljubiteljima nogometa okršaji su polufinala. Ovog utorka u Münchenu od 21 sat za mjesto u finalu bore se Španjolska i Francuska

Prvi polufinalni par čine dva europska velikana, Španjolska i Francuska, reprezentacije koje imaju pet naslova kontinentalnog prvaka. S time da je Furija uspješnija s tri naslova u odnosu na dva Tricolora.

Naravno, kada je riječ o takvim momčadima, svi očekuju čuda, ali na ovom prvenstvu Španjolci su - barem dosad - pokazali puno više. Za razliku od Francuza, koji su nam ostali puno toga dužni.

Ipak, Kylian Mbappé i njegova ekipa sigurno imaju u svojim nogama puno znanja i ako uspiju večeras izvući nešto više iz svog repertoara, a više za popravni neće imati vremena, imaju se čemu nadati protiv odlične Furije.

Španjolska ima velikih problema s ozljedama (upitan je nastup Danija Olma), ali i kaznama te će sigurno igrati bez trojice standardnih prvotimaca, bez kojih je ova momčad gotovo nezamisliva. U pitanju je defenzivni dvojac Dani Carvajal - Robin Le Normand te ofenzivni veznjak Pedri, za kojeg je ovaj turnir završen.

S druge strane, Francuzi računaju na sve svoje igrače, ali će im ključno pitanje biti kako razigrati Mbappéa, jer postigao je tek jedan gol, i to iz penala, na ovom Euru.

Ustvari, ne samo njega, već i ostale igrače, jer do ove utakmice nisu postigli nijedan gol iz igre. Osim spomenutog penala Mbappéa, imali su sreće i slavili dva autogola svojih suparnika, što je bilo dovoljno za prolazak do ove faze natjecanja.

Dosad su ove dvije reprezentacije odigrale 36 utakmica, pri čemu Španjolska ima 16 pobjeda, a Francuzi 13. Sedam ogleda završilo je remijima. U posljednjem međusobnom srazu slavila je Francuska. Bilo je to u finalu Lige nacija na stadionu Giuseppe Meazza u listopadu 2021., a Francuzi su slavili 2:1. Karim Benzema prvi je pogodio za francusku momčad u 66. minuti, a Mbappé se također upisao u strijelce. Za Španjolsku je u 64. minuti zabio Mikel Oyarzabal.

UEFA je za suce ove utakmice izabrala slovensku ekipu na čelu sa Slavkom Vinčićem. Igra se u Münchenu, na Bayernovom stadionu, a od 21 sat možete je gledati na programu HTV-a.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal