SIMULACIJA poretka

Dinamo je prema projekcijama vrlo nisko. Evo koliko izgleda ima da ne ispadne iz LP

01.09.2024 u 14:48

Bionic
Reading

Dinamo je osigurao plasman u Ligu prvaka nakon pobjede nad Qarabagom, u sezoni koja se igra u potpuno novom formatu

U sklopu grupne faze, Dinamo će odigrati četiri utakmice kod kuće protiv Borussije Dortmund, Milana, Celtica i Monaca, dok će u gostima igrati protiv Bayerna, Arsenala, Salzburga i Slovana iz Bratislave. Prva utakmica na rasporedu je 17. rujna kada će Dinamo gostovati kod Bayerna, s početkom u 21 sat. Slijedi domaći ogled s Monacom 2. listopada (21 sat).

Ove sezone, osam najboljih klubova nakon grupne faze direktno će se plasirati u osminu finala, dok će momčadi rangirane od 9. do 24. mjesta razigravati za preostala mjesta u osmini finala. Klubovi koji završe ispod 24. mjesta ispadaju iz Europe, bez mogućnosti prelaska u Europsku ligu.

Platforma Football Meets Data, koja se bavi simulacijama i statističkom analizom nogometnih natjecanja, objavila je projekcije za ovu sezonu Lige prvaka.

Prema njihovim simulacijama, predviđa se da će prvih osam mjesta zauzeti Manchester City, Bayern, Inter, Real Madrid, Arsenal, Borussia Dortmund, Barcelona i Bayer Leverkusen. Dinamu se, s druge strane, prognozira završetak natjecanja na 31. mjestu.

  • +40
Qarabag - Dinamo (28.8.2024.) Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Prema tim simulacijama, Dinamo ima samo tri posto šanse da se plasira među osam najboljih ekipa, dok su šanse za ulazak među prvih 24 momčadi procijenjene na 35 posto. U analizi se Dinamo nalazi iza ekipa poput Sparte Prag, Club Bruggea, Celtica, Feyenoorda i Salzburga, dok su iza hrvatskog prvaka Sturm, Young Boys, Šahtar, Crvena zvezda i Slovan Bratislava.

Dinamo - Qarabag 3:0, Liga prvaka, kvalifikacije, 20.8.2024. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Arenasport/GNK Dinamo Official TV/Youtube