SHNL

Doznajemo: Carević ima novi klub! Ostaje u SuperSport HNL-u

14.10.2024 u 15:31

Bionic
Reading

Mario Carević nakon odlaska iz Šibenika ostaje u SuperSport HNL-u. Novi je trener Gorice.

Samo nekoliko dana nakon što je dao otkaz u Šibeniku, Carević je sve dogovorio s Goricom i sutra u 10:30 trebao bi biti službeno predstavljen.

Podsjetimo, Carević je lani vratio Šibenik u SuperSport HNL nakon epske bitke sa Zrinskim do zadnjeg kola, a ove sezone je fantastično ušao u sezonu te je jedno kratko vrijeme bio na vrhu. Ipak, s obzirom na činjenicu da mu je momčad ostala gotovo ista u odnosu na lani s izuzetkom nekoliko novih igrača, nije bilo realno da se taj niz nastavi.

Carević je stalno tražio od Uprave sredstva za pojačanja, ali nije bilo razumijevanja. Momčad je rezultatski pala, a nakon 4:0 poraza na Poljudu, bivši igrač Hajduka dao je ostavku. Šibenik je preuzeo vojnik kluba Marko Kartelo, a Carević će nastaviti posao u SHNL-u, samo u drugom klubu.

Sjajna igračka karijera i zanimljiv trenerski početak

Kao igrač, Carević je bio dijete Hajduka s kojim je kasnije u seniorskoj karijeri osvojio dva prvenstva i jedan Kup. Kasnije je igrao još u saudijskom Ittihadu, Stuttgartu, Lokerenu, Kortrijku, Maccabiju Petah Tikvi te slovenskoj Krki. Ondje je završio igračku, a počeo je trenersku karijeru. Sjedio je na klupi Krke ka pomoćni trener, zatim je bio pomoćnik u Hajduku i mladoj reprezentaciji. Samostalno je vodio Rudeš, Varaždin, Krku i Šibenik.

Standings provided by Sofascore