srušila se

Drama na plivanju, mladoj Slovakinji su stavili masku za kisik i iznijeli ju s bazena

  • B.T.
  • Zadnja izmjena 02.08.2024 15:05
  • Objavljeno 02.08.2024 u 15:02
Bionic
Reading

Slovačka plivačica Tamara Potocka (21) srušila se nakon završetka kvalifikacijske utrke na 200 metara mješovito za žene i izašla iz bazena.

Slovačka plivačica Tamara Potocka (21) srušila se nakon završetka kvalifikacijske utrke na 200 metara mješovito za žene i izašla iz bazena.

Viđena je kako sjedi uz bazen nekoliko sekundi, dok se osam plivačica iz sljedeće skupine pripremalo za utrku, a onda se srušila. Organizatori su shvatili da nešto nije u redu i odgodili sljedeću utrku dok su medicinski djelatnici pristizali na mjesto događaja.

Medicinski tim brzo je stavio masku za kisik na lice mlade Slovakinje, koja je nepomično ležala, prije nego što su je pažljivo stavili na nosila i žurno iznijeli iz arene La Defense, dok je njezina britanska suparnica Abbie Wood gledala u užasu.

Nekoliko trenutaka nakon Potockine utrke, nitko nije shvatio da slovačka sportašica ima problema. Izravni prijenos pokazao je kako osam novih natjecatelja zauzima svoje startne pozicije i priprema se za skok u vodu dok su komentatori najavljivali sljedeću utrku.

Ali kamera se tada udaljila i otkrila kako Potocka, odjevena u plavi kupaći kostim, nije napustila mjesto već da sjedi nekoliko metara od ruba bazena, očito iscrpljena. Još uvijek je bila tamo dok su se plivačice za sljedeću utrku pripremale za start, a nekoliko trenutaka kasnije se srušila i viđena je kako nepomično leži na pločicama.

Komentatori su primijetili da nešto nije u redu jer je sljedeća utrka bila odgođena i medicinski djelatnici su brzo stigli do bazena.

'Ovo ne izgleda dobro... 15.000 ljudi sada gleda sportašicu okruženu medicinskim osobljem i mogu vam reći da je apsolutna tišina ovdje', rekao je jedan od komentatora dok su promatrali kako se medicinsko osoblje okuplja oko plivačice.

Nakon napetih 30 minuta, upravitelj medija na mjestu događaja potvrdio je da je Potocka pri svijesti i pod medicinskom procjenom, ali nije dao daljnje informacije o njenom stanju.

Slovački olimpijski tim kasnije je potvrdio za The Athletic da je plivačica doživjela astmatični napad i da se oporavlja nakon što je dobila terapiju kisikom.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal