prilika života

Duje Ajduković igra meč karijere; evo kad započinje obračun protiv Rafaela Nadala

20.07.2024 u 09:23

Bionic
Reading

U polufinalu ATP turnira u švedskom Baastadtu Duje Ajduković (23) danas od 13 sati igra protiv jednog od najvećih tenisača svih vremena, Rafaela Nadala (38)

Duje Ajduković (23) prvi put igra polufinale nekog ATP turnira, a danas ga od 13 sati u švedskom Baastadtu čeka istinska legenda svjetskog tenisa, jedan od najvećih svih vremena - neuništivi Rafa Nadal (38)!

Uzeo je Rafa do sada 22 Grand Slam trofeja, od toga je njih čak 14 sa zemljanih terena Roland Garrosa. Ukupno je osvojio 92 ATP titule u karijeri i danas će igrati svoj 173. polufinale (ATP, Grand Slam) u karijeri. A naš Duje debitira u polufinalu nekog ATP turnira do kojeg je stigao kroz kvalifikacije! 

Znakovito je da Nadal zbog duge pauze nakon ozljede u ovom trenutku drži tek 261. mjesto na ATP ljestvici, dok je naš Duje Ajduković na 130. mjestu.

Rafa Nadal će sigurno biti umoran jer je jučer nakon čak 3 sata i 59 minuta borbe svladao Argentinca Mariana Navonea 6-7(2), 7-5, 7-5.

'Jako tijesan, i dugačak, i zamarajuć meč. Bilo je puno promjene dinamike u svakom setu, čas je on bio u kontroli, čas sam ja bio u kontroli, a onda nitko nije kontrolirao ništa', kazao je Rafa nakon meča te dodao:

'Gubio sam na trenutke koncentraciju, vidjelo se to i na kraju meča kad sam prokockao 5:2. No, fizički sam izdržao do kraja, što je za mene dobar znak. Vidjet ćemo kako će biti ujutro, ali zasad sam i dalje živ i u polufinalu.'

Meč Duje Ajdukovića i Rafe Nadala je na rasporedu od 13 sati (SportKlub).