ne ulijeva sigurnost

Erik ten Hag pred otvaranje sezone: Momčad nije spremna, ali liga počinje!

16.08.2024 u 14:15

Bionic
Reading

Potvrdio je da će ovotjedna nova pojačanja Matthijs de Ligt i Noussair Mazraoui ići izravno u njegovu momčad za Fulhamovo gostovanje na Old Traffordu

Joshua Zirkzee i tinejdžerski branič Leny Yoro propustit će Unitedovo otvaranje Premier lige, a Erik Ten Hag također brine o kondiciji brojnih igrača koji su se vratili na treninge u različitim fazama ljeta zbog međunarodnih obveza.

U međuvremenu, branič Luke Shaw je odsutan zbog ozljede potkoljenice, novi branič Leny Yoro vrijedan 52 milijuna funti isključen je tri mjeseca početkom kolovoza, a napadač Rasmus Hojlund ima problema s tetivom.

United se obvezao potrošiti blizu 60 milijuna funti dovodeći braniče De Ligta i Mazraouija u klub iz Bayern Münchena.

Tyrell Malacia je također isključen još dva mjeseca dok se oporavlja od operacije koljena. Mazraoui bi mogao biti jedno od rješenja, dok su ga Diogo Dalot i Lisandro Martinez nadomjestili tijekom Community Shielda prošle subote.

Unatoč izazovima u odabiru igrača, Ten Hag i dalje očekuje snažnu postavu.

'Nije stvar u igračima koji nisu dostupni', rekao je Nizozemac.

'To je također ono što sam uvijek govorio prošle sezone – radi se o igračima koji su na raspolaganju, i imamo dobru skupinu, možemo napraviti jaku selekciju.'.

Ten Hag je uvjeren da će Shaw uskoro biti spreman i raduje se njegovom povratku.

'Vratit će se u kratkom roku. Luke je vrlo važan igrač za našu momčad, pa ga želimo vratiti što je prije moguće, ali ne možemo forsirati ovaj proces.'

'Momčad nije spremna, ali liga počinje. Ima više menadžera koji definitivno imaju ovaj problem, ali mi moramo krenuti.' rekao je Ten Hag.

'Ne možemo se sakriti od toga. Ne možemo pobjeći od toga. Moramo se nositi s tim.'