SAMO NA MAXTV-u

Evo gdje gledati Bjeličin povratak na Dinamovu klupu

28.09.2024 u 09:48

Bionic
Reading

Ove subote na rasporedu su dvije utakmice 8. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige. Od 17.30 sati na teren su trebali Gorica i Slaven Belupo, ali zbog obilne kiše ta je utakmica pomaknuta na ponedjeljak (30. rujna) s početkom u 16 sati. No zato će se ipak ove subote od 20 sati, u povratničkom debiju Nenada Bjelice, igrati u Maksimiru, gdje Dinamo dočekuje Lokomotivu

GORICA - SLAVEN BELUPO (odgođeno za ponedjeljak, 30. rujna u 16 sati, MAXSport 1, MAXtv)

Nakon prošlotjedne pobjede Slaven Belupa nad Dinamom, sada se u Koprivnici sigurno diše punim plućima. Jer do 7. kola, Farmaceuti su bili bez pobjede. No, tada je Kovačevićeva momčad, u impresivnoj partiji srušila prvaka, i jasno je da sada puna optimizma stiže u Veliku Goricu.

'Prvenstvo je dugo, no želimo se što prije maknuti sa zadnje pozicije i svjesni smo važnosti sutrašnje utakmice. Gorica je tu negdje s nama, bit će zanimljivo, ali ne bojimo ih se, u dobrom smo stanju i vjerujem da ćemo doći do pozitivnog rezultata. Puno ljepše i ugodnije se radilo nakon pobjede nad Dinamom, iako je bilo puno posla. Malo su nas poremetile lakše ozljede Lepinjice i Butića, no vratio se Murić i spremno ćemo dočekati utakmicu', naglasio je i trener Belupa Mario Kovačević i nastavio.

'Svaka utakmica je priča za sebe, no jasno je da moramo biti na pragu onoga kakvi smo bili protiv Dinama. Svi igrači su se digli i na valu toga moramo dolaziti do pozitivnih rezultata. Bodovi s Goricom dvostruko vrijede, oni su prava domaćinska ekipa, doma su osvojili sve bodove, ali kažem, vjerujemo u sebe i želimo se maknuti sa začelja'.

Hajduk - Gorica 4:1 (sažetak) Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

A kako se Gorica misli suprostaviti gostima?

'Slaven Belupo nije dobro ušao u prvenstvo, ali dolaskom novog trenera i u posljednje dvije utakmice izgledaju jako dobro, zabili su Dinamu četiri gola. Sigurno da nas čeka jako zahtjevna utakmica, ali dečki rade naporno i mislim da smo zadnje utakmice, osim one s Hajdukom, korektno odradili. Mi ćemo učiniti sve da u subotu odigramo kvalitetnu utakmicu sličnu onoj protiv Rijeke i da upišemo pobjedu koja nam je jako bitna', rekao je trener Gorice Rajko Vidović.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

DINAMO - LOKOMOTIVA (20 sati, MAXSport 1, MAXtv)

Nakon svih stresova, počev još od remija na Rujevici, koji nije nagovještavao 'upak u crnu rupu', Dinamo je u četvrtak dobio novog/starog trenera. Na klupu se vratio Nenad Bjelica, koji je istog dana odradio i prvi trening s momčadi.

Jer vremena za nove posrtaje više nema. Svjestan je toga i on.

'Znam što je Dinamo, znam kakav je pritisak i kako se treba raditi. Vjerujem da ću nastaviti tamo gdje sam stao u travnju 2020. godine. Ovom prilikom bih se zahvalio i svom bivšem klubu Unionu iz Berlina, a posebno njegovu predsjedniku Dirku Zingleru, koji su gospodski riješili prestanak naše suradnje. O tom klubu i ljudima s kojima sam ondje radio mogu reći sve najbolje', počeo je Bjelica, pa najavio utakmicu s Lokomotivom.

'Samo smo fokusirani na Lokomotivu, znamo što nam znači HNL, što nam donosi. Vjerujem da će nam HNL donijeti izravno sudjelovanje u Ligi prvaka nagodinu, a to znači da bismo morali biti prvaci i dobro odigrati ovu europsku sezonu zbog dizanja koeficijenta. Maksimalan je fokus na ono prvo što dolazi, to je aktivacijski trening i onda subotnja utakmica protiv Lokomotive. Ona je iskusna momčad s dvojicom, trojicom mladih pojedinaca. Tu su prekaljeni igrači u HNL-u. Tu je sjajni Silvio Čabraja, najdugovječniji trener HNL-a, svake godine potvrđuje svoju i vrijednost i Lokomotive, Trebat će nam jako puno agresivnosti, želje i discipline u igri, svaki pojedinac mora biti na svom maksimumu. Nakon zadnjih je utakmica samopouzdanje malo dotaknuto, ali vjerujem da ćemo u razgovoru s igračima uspjeti to popraviti'.

Slaven Belupo - Dinamo 4:1 (sažetak) Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Ni Lokomotivi nije 'bajno'. U sedam kola ima tek jednu pobjedu i nalazi se na pretposljednjem mjestu prvenstvene tablice. Evo očekivanja Silvija Čabraje.

'U ovoj sezoni imali smo dvije-tri dobre utakmice, a osim toga se tražimo. Nadam se da ćemo protiv Dinama biti na visini, te opet izgledati kao ekipa, Dinamu sigurno neće biti lako protiv nas. Dečki su raspoloženi i jedva čekaju utakmicu', rekao je Čabraja za Sportske novosti i otkrio zbog čega će njegovoj momčadi biti lakše igrati u Maksimiru nego u Kranjčevićevoj.

'Odigrali smo dobrih utakmica protiv Dinama i u Kranjčevićevoj ulici, ali dvije su prednosti kad igramo na Maksimiru - nemjerljivo je bolji travnjak, a atmosfera nije toliko vruća. Na Kranjčevićevu dođe 95 posto Dinamovih navijača koji naprave ozračje za Modre, dok je u Maksimiru teren dalje od tribina i treba puno više gledatelja kako bi se stvorila takva atmosfera'.

Standings provided by Sofascore