POLUFINALE OI

Evo gdje i kada možete pratiti povijesni susret Donne Vekić. Pobjeda donosi medalju

01.08.2024 u 13:17

Bionic
Reading

Tenis je Hrvatskoj donio brojne radosti na Olimpijskim igrama od 1992. godine i Barcelone kada je Goran Ivanišević uzeo broncu u pojedinačnoj konkurenciji i još jednu u paru s Goran Prpićem.

Dvanaest godina kasnije broncu su u Ateni u igri parova osvojili Mario Ančić i Ivan Ljubičić. U Tokiju su pale još dvije medalje. U povijesnom finalu muških parova Nikola Mektić i Mate Pavić su pobijedili Marina Čilića i Ivana Dodiga.

Sinoćnom pobjedom 6-4, 2-6, 7-6 (8) protiv Martje Kostjuk u trosatnom trileru, nakon dvije propuštene i jedne spašene meč-lopte, Donna Vekić je postala prva hrvatska tenisačica koja je došla do polufinala olimpijskog turnira te je jedna pobjeda dijeli od odličja.

Večeras Donna igra drugi meč iza 19 sati te je očekivani početak njenog susreta oko 21 sat,a protivnica joj je 20-godišnja Slovakinja Anna Karolina Schmiedlova (67. na WTA ljestvici) koja je u četvrtfinalu iznenadila Čehinju Barboru Krejčikovu, 10. igračicu svijeta, sa 6:4, 6:2.

  • +3
Donna Vekić, Marta Kostjuk Izvor: Profimedia / Autor: CARL DE SOUZA / AFP / Profimedia

Umorna i iscrpljena Donna je nakon sinoćne pobjede izjavila:

'Pokušat ću se oporaviti što bolje. To je meč za medalju, tako da ginem', zaključila je hrvatska tenisačica koja će se u slučaju pobjede boriti za zlatno odličje, a u slučaju poraza igrati meč za broncu.

  • +5
Donna Vekić Izvor: Profimedia / Autor: ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Nakon pet muškim medalja, od kojih su četiri osvojene u igri parova, Vekić ima priliku postati prva hrvtska tenisačica s olimpijskom medaljom.

Meč za odličje i veliko finale možete pratiti na HRT 2.