HRVATSKI IZBORNIK

Evo kako je Dalić odgovorio na pitanje o ponudama i oproštaju od reprezentacije

20.05.2024 u 23:46

Bionic
Reading

Zlatko Dalić je u pondjeljak objavio prošireni popis hrvatske nogometne reprezentacije kojoj se bliži nastup na Euru 2024. godine u Njemačkoj.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije ekskluzivno za Dnevnik Nove TV progovorio je o nadolazećem turniru, koji možda bude i njegov posljednji na klupi Vatrenih.

Još je malo do početka priprema, očekivanja su velika. Kako vi gledate na to, je li vam to dodatni motiv, ili pak stvara paniku prije početka?

'Nema nikakvog pritiska, nikakve panike. Mi znamo koliko vrijedimo i što možemo. Hrvatska je napravila čudo, u zadnjih šest godina imamo tri medalje. Svjestan sam da su očekivanja jako velika, ali sam svjestan i da ima puno reprezentacija koje se nadaju velikom rezultatu', rekao je Zlatko Dalić pa dodao:

''Mi smo napravili ono što smo trebali – plasirali se na Euro. Sve drugo što napravimo je plus. Našli smo se u najtežoj mogućoj skupini s prvakom Europe i s osvajačem Lige nacija. Nezgodna je i Albanija, svjesni smo toga što nas čeka. Bit će stotine tisuća Hrvata na utakmicama, nikad veća i nikad brojnija podrška'', kazao je izbornik.

Samo 12 igrača stiže na početak priprema, stvara li vam to dodatne probleme?

'Pa to je jedan problem koji se nama događa, nažalost lige nisu gotove u nekim zemljama. Očekujem da ćemo tek 3. lipnja biti svi zajedno. Modrić, Brozović i Pašalić bi trebali zadnji doći. Mali je to problem, ali ne možemo odmah igrače zvati nakon klupskih obveza, trebaju i oni koji dan odmora da se vrate u Hrvatsku. Problem je evidentan i postoji, ali probat ćemo ga riješiti na najbolji mogući način.'

Pred vama su i dvije prijateljske utakmice, Sjeverna Makedonija i Portugal, što očekujete?

'Prvo protiv Sjeverne Makedonije igramo u Rijeci, to neće biti tako teška utakmica, niti zahtjevna kao što će biti protiv Portugala. Mislim da će to biti najbolji test, možda i jedna od najboljih reprezentacija u Europi sedam dana prije Španjolske. Dobar test za nas da vidimo gdje smo, što smo i kako stojimo. Imat ćemo sedam dana vremena da neke stvari popravimo'', tvrdi Dalić.

Priča se da ćete završiti s reprezentacijom kad uzmete još medalju na Euru?

'Daj Bože da ste vi u pravu, da uzmemo tu medalju. Meni je fokus na reprezentaciji, ne razmišljam o ničemu drugom, ni o kakvim ponudama, to me ne zanima u ovom trenutku. Samo Hrvatska i ništa drugo!', zaključio je naš izbornik.

>>Video razgovora pogledajte OVDJE.