vjerujemo da može

Gaćina ide šokirati osmog igrača svijeta: Nisam ga nikad dobio, ali nikad mu nije lako

  • J.B./Hina
  • Zadnja izmjena 29.07.2024 15:49
  • Objavljeno 29.07.2024 u 15:49
Bionic
Reading

Baš mi je gušt igrati u Parizu, kazao je nakon prolaka u 2. kolo olimpijskog turnira hrvatski stolnotenisač Andrej Gaćina.

Gaćina je pobjedom otvorio svoj nastup na Olimpijskim igrama u Parizu nakon što je u prvom kolu svladao Rumunja Ovidiua Ionesca sa 4-1 (11-8, 10-12, 11-8, 12-10, 11-5) poslije 42 minute igre. Inače, Gaćina je 68. igrač svijeta, a Rumunj 45.

'Trener i ja smo se stvarno taktički dobro pripremili za ovaj meč. Mislim da je naš međusobni omjer izjednačen i uvijek su to bili gusti mečevi. Sad sam malo sporije krenuo u prva tri seta, ali kad sam 'izvukao' onaj set kada je vodio s 10-8, onda sam se opustio do kraja meča', kazao je 38-godišnji Zadranin, kome su ovo čak pete Igre.

Za prolazak u drugo kolo Gaćina će se boriti protiv Tajvanca Yun-Ju Lina, osmog igrača svijeta.

'Igrali smo dosad četiri puta. Nisam ga nikad dobio, ali nikad mu nije lako sa mnom. Moram samo misliti na taktiku, sebe i svoju igru. Dobro se osjećam, zdrav sam, ništa me ne zateže. Baš mi je gušt igrati ovdje', kazao je Gaćina.

Od hrvatskih stolnotenisača danas nastupa i Tomislav Pucar u večernjem programu, kojem je u drugom kolu suparnik Francuz Alexis Lebrun.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal