sve je spremno

Gattuso u Jadranski derbi ulazi s udarnim sastavom; vraćaju se čak petorica

26.09.2024 u 15:16

Bionic
Reading

Uoči velikog jadranskog derbija protiv Rijeke, koji se igra ove nedjelje na Rujevici s početkom u 20 sati, trener Hajduka Gennaro Gattuso može odahnuti jer će na raspolaganju imati znatno širi kadar nego u prethodnim susretima.

Talijanski stručnjak konačno će moći računati na petoricu igrača koji su zbog različitih okolnosti izbivali s terena, čime je momčad dodatno ojačana u ključnoj fazi prvenstva.

Hajdukova momčad, nakon kratke stanke poslije uvjerljive pobjede nad Goricom (4:1), započela je intenzivne pripreme za utakmicu koja bi mogla odlučiti o vrhu SuperSport HNL-a. S četiri boda prednosti nad Dinamom, Rijeka i Hajduk trenutno dijele prvo mjesto, no Riječani imaju bolju gol-razliku. Pobjeda u ovom derbiju mogla bi jednom od rivala donijeti osjetnu prednost i samostalan vrh tablice, dok bi se u slučaju remija najviše radovali u Maksimiru.

  • +15
Hajduk - Gorica (21.9.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Jako Prkic

Povratak važnih igrača: Pukštas, Moufi, Bamba, Trajkovski...

Jedan od ključnih povratnika u Hajdukovu momčad je Rokas Pukštas, koji je zbog akumulirana tri žuta kartona propustio prethodni susret s Goricom. Njegov povratak otvara pitanje hoće li Gattuso napraviti promjene u prvih jedanaest, s obzirom na to da je na poziciji ofenzivnog veznog protiv Gorice igrao Anthony Kalik. U momčadi koja pobjeđuje promjene su rijetke, no Pukštasova prisutnost mogla bi donijeti novu dinamiku u ofenzivi.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Također, od ovog tjedna Gattuso će moći računati na povratak Fahda Moufija, Roka Brajkovića, Bambe Sanyanga i Aleksandra Trajkovskog. Moufi je zbog ozljede izostao više od mjesec dana, a njegov povratak na poziciju desnog bočnog ključan je s obzirom na to da je Gattuso na toj poziciji do sada koristio ljevake poput Darija Melnjaka i Šimuna Hrgovića. Povratak Bambe i Trajkovskog dodatno zaoštrava konkurenciju na krilima, posebno nakon što je mladi Bruno Durdov zablistao protiv Gorice s dva pogotka.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Problemi s ozljedama: 'Zaboravljeni' Mihael Žaper još uvijek izvan pogona

I dok se Hajduk može veseliti povratku petorice ključnih igrača, jedan važan igrač i dalje ostaje izvan momčadi. Mihael Žaper, kojeg su ozljede koljena udaljile s terena još od veljače, nije spreman za povratak. Njegov izostanak osjetio se prošle sezone, a s njim je započeo i Hajdukov pad u borbi za naslov. No, Gattuso je jasan – na teren će se vratiti samo oni koji su potpuno fit, što znači da Žaperov povratak još nije na vidiku.

Standings provided by Sofascore