community shield

'Građani' u gradskom derbiju osigurali prvi trofej sezone; drama za kraj na Wembleyju!

10.08.2024 u 18:40

Bionic
Reading

Nogometaši Manchester Cityja osvojili su Community Shield, engleski Superkup, nakon što su u ogledu na Wembleyju pobijedili Manchester United nakon jedanaesteraca s ukupnih 8-7, 1-1.

Tragičari su kod Manchester Uniteda, pobjednika FA kupa, bili Jadon Sancho i Jonny Evans koji nisu realizirali udarce s bijele točke. Kod Cityja nije pogodio jedino Bernardo Silva, dok je Akanji pogodio ključni jedanaesterac za konačno slavlje. Manchester City je time osvojio sedmi engleski Superkup u povijesti, dok je Manchester United i dalje rekorder, ima 21. naslov pobjednika Community Shielda. Sedamnaest puta je slavio Arsenal, a šesnaest puta Liverpool.

Manchester United je poveo u 82. minuti. Bruno Fernandes je povukao polukontru, uposlio Garnacha, a argentinski nogometaš je ušao u suparnički šesnaesterac te je precizno pogodio s 12-13 metara za 1-0. United ipak nije izdržao do kraja i sačuvao gol prednosti, već je Manchester City izjednačio u 89. minuti.

Dobro je ubačenu loptu pratio Bernardo Silva koji se postavio ispred Pellistrija i glavom pogodio za 1-1. Odveo je taj pogodak City do jedanaesteraca i konačnog slavlja.

Hrvatski nogometaši Joško Gvardiol i Mateo Kovačić bili su u udarnoj momčadi Manchester Cityja. Kovačić je odigrao cijelu utakmicu, dok je Gvardiol zamijenjen na samom kraju, u 90. minuti.