sve je na nama

Grčki vaterpolisti svladali Italiju i zauzeli prvo mjesto; evo što to znači za Hrvate

  • J.B./Hina
  • Zadnja izmjena 05.08.2024 17:18
  • Objavljeno 05.08.2024 u 17:16
Bionic
Reading

U susretu posljednjeg 5. kola A skupine olimpijskog turnira vaterpolista, reprezentacija Grčke je pobijedila Italiju sa 9-8 (2-2, 4-3, 0-1, 3-2) i barem privremeno preuzela vrh ljestvice.

Bila je to izjednačena utakmica u kojoj je pobjeda mogla na obje strane. Tijekom susreta niti jedna ekipa nije imala više od gola prednosti, a vidjeli smo čak osam izjednačenja. Odlučujući gol za Grčku zabio je Ioannis Fountoulis tri minute prije kraja susreta. U vremenu koje je uslijedilo obje su ekipa imale nekoliko prilika za postizanje gola, ali rezultat se više nije promijenio.

Talijani su u zadnji napad krenuli bez golmana i s igračem više u polju, imali su dvije odlične prilike, ali je sjajni Zerdevas zaustavio oba udarca. Grčku je do pobjede predvodio Stylaianos Argyropoulos Kanakakis sa četiri gola, dok je Emmanouil Zerdevas imao čak 14 obrana. Na talijanskoj strani najefikasniji su bili Francesco Condemi i Lorenzo Bruni sa po tri gola.

Grčka je ovom pobjedom preuzela vrh ljestvice s 11 bodova, koliko ima i Italija, dok je Hrvatska treća s devet bodova i susretom manje. To znači da je sada sve u rukama Hrvatske koja će skočiti na prvo mjesto ukoliko pobijedi SAD u 18.30, dok bi u slučaju poraza ili boda poslije peteraca Grčka bila ta koja će se suočiti sa Srbijom.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal