psk_2

NACIONALNO BLAGO

Gvardiol je odigrao fantastično poluvrijeme protiv Portugala; ove brojke to pokazuju

  • Luka Kostić
  • Zadnja izmjena 08.06.2024 20:09
  • Objavljeno 08.06.2024 u 19:54
Bionic
Reading

Hrvatska u Lisabonu vodi 1:0; pogodak je pao nakon penala Luke Modrića, ali Vatreni su u prvih 45 minuta bili bolja momčad. Posebno se isticao mladi branič Manchester Cityja

Hrvatska nakon prvih 45 minuta u Lisabonu ima 1:0 protiv Portugala u posljednjoj pripremnoj utakmici prije odlaska na Europsko prvenstvo u Njemačkoj.

Vatreni su poveli vrlo rano, nakon što je Luka Modrić realizirao (dvojbeni, mora se priznati) jedanaesterac u osmoj minuti. Međutim, ako je Vitinhin prekršaj nad Mateom Kovačićem dvojben, igra hrvatske reprezentacije to nije. Vatreni su bili sjajni u obrambenom bloku, ali su istovremeno i stvarali pregršt šansi.

  • +22
Portugal - Hrvatska (8.6.2024.) Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Jedan od najboljih pojedinaca u prvih 45 minuta bio je Joško Gvardiol, hrvatsko nacionalno blago; Joško je pokazao zašto je već sad jedan od najboljih braniča svijeta i zašto je Pep Guardiola inzistirao na njemu. Sjajan u defanzivnim zadaćama, još bolji u iznošenju lopte, a u dva navrata je i zaprijetio suparničkom golu.

Prema Sofascoreu najbolje je ocijenjeni hrvatski igrač u prvom poluvremenu (7,4); skupio je 33 dodira uz 86 posto točnih dodavanja, jedno ključno dodavanje, a bio je i stopostotan u duelu (3/3 na tlu, 1/1 u zraku). Uz to jedan klizeći start i jedno presijecanje u fazi obrane. Riječ je o kompletnom igraču koji je još jednom pokazao da je budućnost hrvatske reprezentacije.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal