premier liga

Haaland donio bodove Cityju, nevjerojatne završnice na tri utakmice Premier lige

26.10.2024 u 18:10

Bionic
Reading

Manchester City je u 9. kolu Premier lige pobijedio Southampton 1:0 i, barem do sutra, skočio na prvo mjesto Premiershipa.

Jedini strijelac na utakmici bio je Erling Haaland, koji je u 7. minuti pod čistim prekršajem spretno zabio nakon ubačaja Matheusa Nunesa. Norvežaninu je to bio 11. gol ove sezone u Premiershipu, a mogao ih je zabiti još barem dva iz sjajnih prilika koje je imao.

Puno dramatičnije bio je na preostale tri utakmice poslijepodnevnog subotnjeg programa. Aston Villa je kod kuće povela protiv Bournemoutha u 76. minuti golom Rossa Barkleya da bi gosti došli do boda u šestoj minuti sudačke nadoknade preko Evanilsona.

Sličnu sudbinu doživio je i Brihgton, koji je do 88. minute imao 2:0 kod kuće protiv Wolvesa. Domaćini su poveli u 45. minuti preko Dannyja Welbecka i činilo se da je Evan Ferguson drugim golom pet minuta prije kraja osigurao tri boda Brightonu. No, prvo je Rayan Ait-Nouri u 88. smanjio na 2:1, a u trećoj minuti nadoknade Matheus Cunha je donio bod gostima.

Nevjerojatnu utakmicu odigrali su Brentford i Ipswich. Gosti, koji nemaju nijednu pobjedu, u 31. minuti vodili su 2:0 golovima Sammieja Szmodicsa i George Hirsta. Brentford se vratio do poluvremena preko Yoeanea Wisse i autogola Harrisona Clarkea i onda preokrenuli nakon što je Bryan Mbuemo zabio iz penala u 51. minuti.

Tragičar Clarke je u 69. minuti dobio drugi žuti karton, ali su hrabri gosti uspjeli izjednačiti četiri minute prije kraja golom Liama Delapa. Ipak, sva tri boda Brentfordu donio je Mbuemo u šestoj minuti nadoknade.

Standings provided by Sofascore