zabio je dva gola

Hrvat oduševio Engleze: Haalande, gdje si dok moćni Mateo rješava utakmice?

05.10.2024 u 19:18

Bionic
Reading

Mateo Kovačić je s dva gola vodio momčad Manchester Cityja do domaće 3:2 pobjede protiv Fulhama. Engleski su mediji oduševljeni partijom koju je odigrao naš 'vatreni' u dresu 'građana'

'Građani' su u 7. kolu na svom Etihadu ugostili Fulham, a gosti su poveli već u 26. minuti golom Pereire. A onda je na scenu stupio Mateo Kovačić.

Prvo je u 32. minuti nakon kornera sjajno zabio za 1:1, ali Mateo tu nije stao te je na samom početku drugog poluvremena Cityju donio vodstvo 2:1.

Susret je završio pobjedom Cityja 3:2 nakon što je Doku u 82. minuti zabio za 3:1 'građana', a Miniz je u 88. minuti samo umanjio poraz svog Fulhama.

Manchester City - Fulham 3:2, engleska liga, 5.10.2024. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Arenasport/Youtube

Mateo Kovačić i Joško Gvardiol su odigrali cijelu utakmicu za Manchester City, s tim da je Gvardiol imao nekoliko uistinu impresivnih obrambenih intervencija.

  • +13
Manchester City - Fulham, Mateo Kovačić, engleska liga, 5.10.2024. Izvor: EPA / Autor: ADAM VAUGHAN

Nakon susreta je Kovačić 'pobrao' najviše ocjene za svoj sjajni nastup, a engleski mediji ne mogu ga prestati hvaliti.

'Haalande, gdje si? Moćni Mateo rješava utakmice dok Norvežanin promašuje', navodi Goal.com te dodaje:

'Kovačić je svojim golovima preokrenuo utakmicu. Izostanak De Bruynea će se manje osjetiti ako Kovačić nastavi igrati u ovoj formi.'

>> više statistike potražite OVDJE.

Manchester City News, portal specijaliziran za praćenje kluba s Etihada, dao mu je osmicu od mogućih 10.

'Mateo Kovačić je empatičnim finišem povukao City, a onda raspalio po golu lijepo primljenoj lopti. Hrvat je bio stvarno dobar u posjedu, lijepo je djelovao u skučenim prostorima, a također je držao loptu u posjedu. No, i dalje se osjeti izostanak Rodrija', stoji u komentaru.

Standings provided by Sofascore