drama u parizu

Hrvatica zadnjeg dana Igara završila u bolnici: Tri su godine otišle u nepovrat

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 13.08.2024 15:40
  • Objavljeno 13.08.2024 u 13:41
Bionic
Reading

U nedjelju, posljednjeg dana Olimpijskih igara u Parizu, u maratonu su nastupile dvije hrvatske atletičarke Matea Parlov Koštro i Bojana Bjeljac. No, Matea Parlov Koštro nije stigla do cilja nego je završila u bolnici u Parizu

Bojana Bjeljac je utrku maratona završila na 71. mjestu, a Matea Parlov Koštro nije stigla do cilja...

Osjetila je bol u potkoljenici te je odustala na 38. kilometru utrke. Organizatori su je odmah prevezli u bolnicu, pa potom prebacili na ciljnu ravninu, da bi je na kraju ponovno vratili u bolnicu!

'Nažalost danas je moj maraton završio malo prije 38. kilometra, no još prije toga, tri puta sam morala stati tijekom utrke radi bolova u tetivi i listu. Magnetska rezonanca je pokazala rupturu lista koju sam vukla kroz cijelu utrku. Ostaje žal, jer sam se u utrci osjećala odlično, izuzev bolova u nozi. Tri godine rada su otišle u nepovrat, ali to je život i čeka me još puno utrka. Mogu samo reći da sam trčala srcem sve dok noga nije otkazala poslušnost i nažalost sam napravila jako puno štete. Da ne odgovaram pojedinačno, veliko HVALA svima na podršci', napisala je na društvenim mrežama Matea Parlov Koštro koja se s ostalim hrvatskim olimpijcima u ponedjeljak navečer vratila u domovinu.

'Od samog početka utrke boljela me Ahilova tetiva, mislila sam da će popustiti kad se zagrijem, ali sve se više pogoršavalo i na kraju me počeo boljeti i list noge', pričala je nesretna Matea i zaključila:

  • +11
Doček hrvatskim olimpijcima po povratku sa OI u Parizu Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic

'Na utrci sam četiri puta morala stati jer me svaki put presjekla bol. Istegnula bih list pa nastavila utrku, ali prije 38. kilometra više jednostavno nisam mogla stati na nogu i morala sam završiti utrku. Vjerojatno su popucala mišićna vlakna pa ću neko vrijeme morati bez trčanja...'

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal