BRAVOOOO

Hrvatska ima novu medalju! Barbara Matić izborila finale Olimpijskih igara

  • A.H.
  • Zadnja izmjena 31.07.2024 16:48
  • Objavljeno 31.07.2024 u 16:33
Bionic
Reading

Hrvatska je osigurala drugu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu! Ostvarila je to Barbara Matić, najbolja hrvatska džudašica, plasmanom u finale. Tako je osigurala najmanje srebrnu medalju.

Matić, dvostruka svjetska prvakinja i aktualna europska prvakinja, u polufinalu je bila bolja od Sanne van Dijke, nizozemske džudašice. Slavila je ipponom nakon dvije minute borbe. Prvo je srušila suparnicu na bok, zaradila wazari, a onda zahvatom od 10 sekundi zaradila i ippon.

Ranije je na startu turnira pobijedila Talijanku Kim Polling ipponom u drugoj minuti borbe, a zatim je u četvrtfinalu slavila zlatnim bodom protiv Španjolke Ai Tsunode Roustant.

U finalu će se večeras 29-godišnja Matić boriti protiv Njemice Miriam Butkereit. Ona je u polufinalu zlatnim bodom pobijedila Michaelu Polleres iz Austrije.

Podsjetimo, jučer je hrvatska džudašica Katarina Krišto izborila polufinale u kategoriji do 63 kilograma, ali je upisala dva poraza u odlučujućim borbama i ostala je bez medalje.

Hrvatska nikad ranije nije osvojila olimpijsku medalju u judu, a na Igrama u Parizu dosad je osvojila jednu medalju - Miran Maričić je bio brončani u streljaštvu.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal