SPREMNI ZA KVALIFIKACIJE ZA OI

Hrvatska razbila Brazil; pogledajte utakmicu karijere Marija Hezonje

26.06.2024 u 21:44

Bionic
Reading

Hrvatski košarkaši pobjednici su pripremnog turnira u Opatiji. U srijedu su u SD 'Marino Cvetković' svladali reprezentaciju Brazila rezultatom 91:81 (19:23, 23:24, 22:15, 27:19).

Hrvatsku je do pobjede predvodio Mario Hezonja sa 39 koševa i šest skokova, dok je kapetan Dario Šarić bio izvrstan sa 20 poena, devet skokova i šest asistencija. Ivica Zubac pridonio je s devet koševa i devet skokova, a Jaleen Smith dodao je osam poena i pet asistencija.

U momčadi koju vodi Aleksandar Petrović najbolji je bio Bruno Caboclo sa 16 koševa i šest skokova, dok je Raul Neto ubacio 13 poena.

Brazilci će prije odlaska na kvalifikacijski turnir u Latviji odigrati još jednu pripremnu utakmicu, u petak protiv Slovenije u Ljubljani. Hrvatska će pak formu brusiti na završnim treninzima do prve utakmice u grčkom Pireju, gdje će se 2. srpnja suprotstaviti Slovencima koje predvodi Luka Dončić. Dan poslije, izabranici Josipa Sesara igrat će protiv Novog Zelanda. Najbolje dvije reprezentacije iz svake skupine plasirat će se u polufinale, a samo pobjednik turnira će se kvalificirati za Olimpijske igre. U drugoj skupini natječu se reprezentacije Grčke, Dominikanske Republike i Egipta.

Protiv Brazila, Hrvatska je odigrala slično kao i prije četiri dana protiv Poljske - suzdržanije u prvom dijelu, ali puno bolje i čvršće u nastavku. Već na početku drugog poluvremena Hrvatska je preokrenula rezultat i serijom 12:2 došla do prednosti od pet koševa (54:49). Prednost je narasla na plus osam (62:54) prije nego što je Brazil odgovorio serijom 6:0, smanjivši zaostatak na dva koša (62:60).

U video sažetku pogledajte sjajnu utakmicu hrvatske reprezentacije:

Hrvatska - Brazil (Opatija, pripremna utakmica) Izvor: tportal.hr / Autor: MaxSport
  • +17
Hrvatska - Poljska, košarka, 23.6.2024. Izvor: Cropix / Autor: Damir Skomrlj

Hezonja, Šarić i Smith odlično su otvorili zadnju četvrtinu, odvevši Hrvatsku do plus devet (73:64), a naša je reprezentacija prvi put došla do dvoznamenkaste prednosti tricama Krušlina i Hezonje za 80:70.

U završnici je izbornik Sesar dao priliku i igračima s klupe, a prednost Hrvatske ni u jednom trenutku nije bila ugrožena.

sve osim nogometa

Učitavanje...