europska liga

Ivan Jurić oglasio se nakon prvog poraza na klupi Rome: Nešto nam je nedostajalo...

04.10.2024 u 09:54

Bionic
Reading

Nakon što je hrvatski stručnjak Ivan Jurić preuzeo Romu, talijanski velikan je dobio obje utakmice u Serie A, međutim u Europi im ne ide tako dobro

U prvom kolu Europske lige Roma je na Olimpicu odigrala 1-1 protiv Athletic Bilbaoa, dok je u drugom dvoboju u četvrtak izgubila na gostovanju kod Elfsborga sa 0-1.

Gol odluke zabio je Michael Baidoo u 44. minuti iz jedanaesterca.

"Usprkos porazu, vidio sam puno pozitivnih stvari. Dobro smo se kretali, no sigurno postoje stvari koje moramo poboljšati u protunapadima," kazao je Ivan Jurić za Sky Sport Italia te dodao:

"Vidio sam puno dobrih poteza, mnogo prilika za gol i prihvaćamo da nismo uspjeli zabiti, ali ne bih to nazvao negativnom igrom, niti kaotičnom."

Jurić je uvelike izmijenio sastav u odnosu na posljednju ligašku utakmicu

"Naravno da je rezultat negativan, ali mislim da ne vrijedi sve odbaciti. Ono što primjećujem je preventivno markiranje, jer i kad smo u nadmoći, nismo dovoljno agresivni da zaustavimo te kontre. Držali smo loptu dugo vremena, ali postoje situacije koje moramo popraviti," kazao je.

Osvrnuo se Jurić i na tvrdnje pojedinih talijanskih medija koji pišu kako momčad Rome igrački nije dovoljno kvalitetna.

"Imam momčad i mislim da je debata o tome kontraproduktivna. Jako sam zadovoljan s mnogim stvarima, mnoge druge trebamo poboljšati, ali sada se moramo koncentrirati na sljedeću utakmicu. Vidio sam impresivne korake naprijed u našem nogometu, ali nešto nam je nedostajalo u detaljima," zaključio je hrvatski stručnjak.

Idući nastup Roma će imati u nedjelju na gostovanju kod Monze.