hoće li preživjeti?

Ivan Jurić pred otkazom iako je na klupi Rome tek 16 dana: Situacija je kaotična

05.10.2024 u 19:53

Bionic
Reading

Prije samo dva tjedna Ivan Jurić je preuzeo momčad Rome, a talijanski mediji tvrde kako je hrvatski trener već na rubu otkaza

Talijanski sportski dnevnik Corriere dello Sport javlja kako je hrvatski stručnjak Ivan Jurić vrlo blizu otkaza na mjestu trenera Rome.

'Ivanu Juriću već prijeti otkaz u Romi iako je trener tog kluba postao prije samo 16 dana, a od četiri do sada odigrane utakmice izgubio je samo jednu', navodi Corriere dello Sport te dodaje:

'Ako sutra ne pobijedi kod Monze, nije isključen ni povratak Daniela De Rossija, otpuštenog kako bi došao Jurić.'

Čelnici Rome navodno nisu zadovoljni kako momčad igra pod vodstvom našeg trenera.

'Vodstvo kluba je nakon sjajnog Jurićevog starta i pobjede nad Udineseom ogorčeno jako lošim igrama u pobjedi nad Venezijom te posebno nakon očajne predstave u porazu kod Elfsborga (1:0) u Europa ligi, počelo ozbiljno sumnjati u Hrvata. Čudno im je i to kako je momčad sjajno odigrala prvo poluvrijeme protiv Athletic Bilbaa (1:1) u Europskoj ligi, a onda, kada je pala u drugom dijelu, Jurića nije bilo nigdje...', otkriva Corriere dello Sport te uz čuđenje zaključuje:

'Jako čudi Jurićevo ponašanje. Nakon poraza, ali i očajne igre kod Elfsborga, navijačima je rekao kako mu je žao zbog poraza, ali da je primijetio velik napredak u igri. Čini se kako Jurić nastoji pridobiti svlačionicu lijepim riječima i mekanim pristupom. To je već napravio kada je prihvatio zahtjev igrača da se ograniče jutarnji treninzi. Juriću je kao zadatak postavljen plasman u Ligu prvaka. On je pobjedama u obje prvenstvene utakmice na dva boda od mjesta koja vode u Ligu prvaka, ali problem je igra u zadnje vrijeme te to što nakon dva kola u Europskoj ligi ima samo jedan bod, pa mu zbog teškog rasporeda do kraja prijeti neprolazak u nokaut-fazu. Roma to ne bi mogla podnijeti.'

No, na kraju analize Corriere dello Sporta navode kako sam Jurić nije kriv za trenutno stanje u klubu.

'Treba biti iskren i reći da razlog zbog kojeg su klub i Jurić u ovakvoj situaciji je banalan i zabrinjavajuć - Roma je u kaosu na svim razinama. I još nije našla izlaz iz njega', zaključuju izvjestitelji Corriere dello Sporta.

Standings provided by Sofascore