gdje je zapelo?

Ivan Perišić u zadnjim trenucima prijelaznog roka ostao bez transfera u Como; zna se i razlog

31.08.2024 u 07:15

Bionic
Reading

Sad je jasno da Ivan Perišić u ovom prijelaznom roku neće postati novi igrač Coma! Talijanski mediji javljaju kako je transfer propao u zadnji trenutak, doslovno u posljednjim sekundama prijelaznog roka

Kako je objavio Gianluca Di Marzio, transfer Ivana Perišića je propao u posljednjim trenutcima prijelaznog roka i on - barem za sada - ostaje u Hajduku!

Nije poznato gdje je točno zapelo između Coma i Hajduka jer Perišić je osobne uvjete već bio dogovorio s novim klubom. U isto je vrijeme Como bio spreman 'bilima' platiti traženih 200.000 eura odštete prema klauzuli koju Perišić ima u ugovoru s Hajdukom.

Podsjetimo, spomenuta klauzula u kojoj je odšteta za Perišića 200.000 eura vrijedi od 29. kolovoza do 5. rujna, no sad je jasno da 'vatreni' ovog ljeta neće u neku od liga petice jer je prijelazni rok u njima završio u petak u ponoć.

Di Marzio tvrdi da nije bilo posebnog razloga nego su pregovori prekasno krenuli i jednostavno je ponestalo vremena za dovršenje ovog transfera - dokumentacija s Hajdukom nije razmijenjena na vrijeme i posao je propao!

S druge strane, Fabrizio Romano tvrdi da će hrvatski reprezentativac ipak postati igrač Coma, ali besplatno. Prije toga mora raskinuti ugovor s Hajdukom i iz svog džepa namiriti odštetu od traženih 200.000 eura te bi onda - kao slobodan igrač - potpisao za novog talijanskog prvoligaša.

No, Romano se malo 'zaigrao' u tim teorijama jer UEFA i FIFA takve poteze najstrože zabranjuju! Situacija je kristalno jasna - prijelazni rok u ligama petice je završen u petak u ponoć, a u tom trenutku Ivan Perišić je i dalje bio igrač Hajduka pod ugovorom!

Što god napravio nakon tog roka, pa da i sam danas otkupi ugovor, više ne može potpisati za klubove iz lige petice (Engleska, Njemačka, Italija, Španjolska, Francuska, Škotska). Može samo čekati zimski prijelazni rok...

No, Perišić i dalje može tražiti angažman u ligama u kojima prijelazni rok još traje - Portugal (do 2. rujna), Belgija (do 6. rujna), Poljska (do 1. rujna), Grčka (do 11. rujna), Turska (do 13. rujna), Švicarska (do 9. rujna)...