predomislila se

Jedna od najboljih svjetskih tenisačica odustala od odlaska u mirovinu

19.10.2024 u 11:05

Bionic
Reading

Američka tenisačica Danielle Collins (30), trenutno deveta na WTA ljestvici, objavila je na društvenim mrežama da odustaje od odlaska u igračku mirovinu na kraju ove godine te da će i 2025. biti dio teniske karavane

Danielle Collins (30) je siječnju nakon poraza od Poljakinje Ige Swiatek u 2. kolu Australian Opena najavila prekid teniske karijere, rekavši da joj je dosta stalnih putovanja i da će se posvetiti obitelji. Željela je zatrudnjeti, no za sada je u tome sprječava zdravstveno stanje - endometrioza.

"Suočavanje s endometriozom, koja utječe na plodnost, veliki je izazov za mnoge žene. To je nešto s čime se aktivno borim, ali imam potpuno povjerenje u tim s kojim radim. Samo će trajati dulje nego što sam mislila", napisala je Collins, osvajačica četiri WTA naslova, koja je već 2019. otkrila da ima problema s reumatoidnim artritisom.

Collins je na popisu ekipe SAD-a za turnir mješovitih timova United Cup koji će se održati u Perthu i Sydneyu od 27. prosinca do 5. siječnja.

Suprotno dosadašnjim predviđanjima, nakon ove sezone neće završiti karijeru.

"Vraćam se na turneju 2025. godine", objavila je na Instagramu tenisačica s Floride koja je ovog ožujka ostvarila najveću pobjedu u karijeri osvojivši WTA 1000 turnir u Miamiju.

Njezin najbolji ranking u karijeri bilo je sedmo mjesto na WTA ljestvici 2022. godine, kada je bila u finalu Australian Opena igrala protiv Ashleigh Barty i izgubila.

Ovo je za nju bila uspješna sezona u koju je krenula kao 62. igračica svijeta, a onda se popela čak 53 mjesta. Osim Miamija ove je godine osvojila je i turnir u Charlestonu., a 2021. godine osvojila je Palermo i San Jose.