nevjerojatno

Kaneu se tri gola neće računati kao 'hat-trick' zbog bizarnog pravila Bundeslige

16.09.2024 u 23:24

Bionic
Reading

Harry Kane je postigao hat-trick za Bayern München u Bundesligi, no jedno bizarno pravilo znači da se taj uspjeh službeno 'ne računa'. Malo poznato pravilo u njemačkom nogometu sprečava da se Kaneov hat-trick prizna prema njemačkim standardima, unatoč njegovom impresivnom učinku.

Harry Kane (31) nastavio je svoju izvanrednu formu nakon dolaska u Bayern iz Tottenhama 2023. godine, zabivši nevjerojatnih 49 golova u isto toliko utakmica. U posljednjoj utakmici, u subotnjoj pobjedi od 6-1 nad Holstein Kielom, Kane je ponovno postigao tri gola, što je već peti put da je to učinio za Bayern.

No, tehnički detalji vezani uz definiciju hat-tricka u Njemačkoj znače da on još uvijek čeka svoj prvi službeni hat-trick u klubu. Kako izvještava The Athletic, u Bundesligi postoje strogi kriteriji za priznavanje hat-tricka – sva tri pogotka moraju biti postignuta u istom poluvremenu kako bi se smatrala pravim hat-trickom.

Njemački nogometni rječnik jasno razlikuje njihov pojam od standardne engleske definicije hat-tricka, što je dovelo do toga da Kaneovi pogoci iz dva poluvremena ne zadovoljavaju te kriterije. U susretu protiv Holstein Kiela, Kane je dva puta zabio u prvom poluvremenu, a treći gol postigao iz jedanaesterca u drugom poluvremenu, u nadoknadi.

  • +3
Holstein Kiel : Bayern Munchen, 14.09.2024. Izvor: Profimedia / Autor: Henning Rohlfs / imago sportfotodienst / Profimedia

Dakle, što Nijemci koriste umjesto pojma hat-trick kada netko postigne tri gola? Koriste izraz 'Dreierpack', što doslovno znači 'paket od tri', poput kompleta od tri piva u trgovinama.

Međutim, postoje naznake da bi Bundesliga mogla razmotriti ublažavanje svog stava prema definiciji hat-tricka, potencijalno približavajući se engleskom poimanju pojma. Kane, iako tehnički još uvijek čeka svoj prvi hat-trick, nastavlja impresionirati i potvrđivati svoju klasu u Njemačkoj.