psk_2

sve je spremno

Livaković je najavio susret sa Italijom: Bio je najbolji igrač prošlog Eura...

  • J.B./Hina
  • Zadnja izmjena 21.06.2024 19:35
  • Objavljeno 21.06.2024 u 19:30
Bionic
Reading

Nakon što je u prva dva kola osvojila samo jedan bod, hrvatska nogometna reprezentacija suočit će se s ključnim izazovom u ponedjeljak, 24. lipnja, kada će igrati protiv Italije. Ovaj susret predstavlja trenutak istine za hrvatske nogometaše.

Hrvatska nogometna reprezentacija u prva dva kola primila je čak pet golova, što je u oštrom kontrastu s njihovim uspjesima na prethodna dva Svjetska prvenstva gdje su osvojili srebro i broncu. Na tim prvenstvima, u šest utakmica grupne faze, primili su samo dva gola. U Rusiji 2018. pobijedili su Argentinu (3-0), Nigeriju (2-0), i Island (2-1). Na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022. remizirali su s Marokom (0-0) i Belgijom (0-0), te pobijedili Kanadu (4-1).

Također, zanimljiv je podatak da su 'Vatreni' tijekom kvalifikacija za ovaj EURO u osam utakmica primili ukupno četiri gola, što je jedan manje nego što su primili u susretima protiv Španjolske i Albanije.

'Krenuli smo s različitim postavama u obrani, ali svi su to kvalitetni igrači. Nije se teško uklopiti s njima. Međutim, pet primljenih golova nije ugodno, moramo poraditi na nekim segmentima, vjerujem da ćemo to popraviti,' izjavio je Dominik Livaković na novinarskoj konferenciji u Neuruppinu.

  • +90
Euro 2024: Utakmica 2. kola skupine B Hrvatska - Albanija (19.6.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

'Vatrenima' jedino pobjeda protiv aktualnog europskog prvaka Italije nudi nadu za prolazak u osminu finala.

'Svaka utakmica je kvalifikacijska, sami ovisimo o sebi, što je dobro. Nadam se da ćemo razveseliti navijače. Italija ima kvalitetnu ekipu s igračima poput Scamacce i Chiese, svi su to kvalitetni igrači s dobrim šutom. Trebat ćemo ih pažljivo analizirati,' dodao je Livaković.

Talijanske novinare zanimalo je što Livaković misli o talijanskom golmanu Gianluigiju Donnarummi.

'Bio je najbolji igrač posljednjeg EURO-a, što dovoljno govori. Odličan je golman, sve najbolje o njemu. To je i jučer pokazao,' poručio je hrvatski vratar.

Hrvatska će se suočiti sa Italijom u zadnjoj utakmici skupine B, 24. lipnja s početkom u 21 sat.

Standings provided by Sofascore
sve osim nogometa

Učitavanje...

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal