KAKVE RIJEČI

Manuel Neuer 'piknuo' Dinamo: Znam kako je Rakitić prošao u petak

Bionic
Reading

Kapetan Bayerna Manuel Neuer jedan je od najiskusnijih, ne samo u svojoj momčadi. Jer ovo mu je već 16. sezona u Ligi prvaka, a u dresu Bayerna skupio je 525 utakmica. Evo kako je on najavio početak novog izdanja najelitnijeg klupskog natjecanja

'Finale je u Münchenu, i želimo doći do kraja. Radujemo se sezoni, a zato je važno pobjednički otvoriti ovo natjecanje. Trener ima uvid tko može igrati, na kojoj poziciji i sigurno će sastaviti dobru momčad', rekao je Neuer u uvodu press konferencije.

Njemačke kolege zanimalo je hoće li ovo biti zadnja Neuerova sezona i bi li trofej Lige prvaka bio kruna karijere?

'Naslov bi bio dobar kraj sezone, ali ne i kraj karijer. Osjećam se dobro. Mogu pomoći, igrati na visokom nivou. Bitno je kako me tijelo sluša, ali i budem li potreban klubu'.

Finale kod kuće? Kolika je glad da doživite to finale?

'Jednom smo ga doživjeli, ali nije bilo trofeja. A kako smo prošle sezone ostali bez trofeja, glad se opet pojavila. No, da bi došli do kraja, moramo pobijediti već sutra'.

Igrali ste dosta hrvatskih igrača, poput Mandžukića, Olića...

'Nisam razgovarao s njima, niti sam razgovarao s Rakitićem, ali znam da je u petak s Hajdukom slavio kod Dinama. Znamo koje prednosti i mane ima Dinamo. Ne dolazi iz Top 5 liga, ali moramo ga staviti pod pritisak. Dinamova 'desetka (op.a. Baturina) je jaka, Petković je odličan, vrlo robustan, moramo biti oprezni'.

Koliko vam pomaže utakmica s Kielom u Bundesligi? Pobijedili ste s visokom razlikom.

'Možemo uzeti dosta toga iz te utakmice. Nije bitno samo pobjeđivati, nego i kako pobjeđujemo. Želimo slično odigrati s Dinamom. Vjerujem da će Dinamo igrati s petoricom u zadnjem redu, da će se dobro zatvoriti i čekati kontru'.

Što vam je donio Kompany?

'Puno se radi na taktici. Vidi se da je bio odličan igrač, koji je igrao na najvišem nivou. Imamo pobjednički mentalitet'.