NEMA PREDAJE

Slavljenik Petković bio je vrlo iskren: Ja se ne bih složio s trenerom...

Bionic
Reading

Iako je u petak izgubio u najvećem hrvatskom derbiju, Sergej Jakirović nije imao previše vremena za razmišljanje o toj utakmici, jer već ovog utorak stiže još veći izazov - minhenski Bayern u 1. kolu Lige prvaka

Dinamo je u ponedjeljak prijepodne trenirao u Zagrebu, a po dolasku u München Modri su tek razgledali Allianz Arenu. Jer travnjak je u lošem stanju, pa su iz Bayerna tražili za razumijevanje, kako bi u utorak teren bio u zadovoljavajućem izdanju.

A nakon desetminutne šetnje, pred novinare su stigli trener Sergej Jakirović i dokapetan Bruno Petković.

'Sjajna utakmica je pred mana, s velikim protivnikom, protiv strašne momčadi, koja je odlično ušla u Bundesligu. Analizirali smo ih, ali naša ambicija ne smije prestati ulaskom u Ligi prvaka. Mi se moramo hrabro postaviti. Bit ćemo u podređenom položaju, jer svjesni smo moći Bayerna. Ali vjerujem da će biti perioda kada ćemo moći parirati, pa onda i ugroziti Bayern', rekao je u uvodu trener Jakirović.

'Igramo protiv odlične ekipe. Ono što mogu potvrditi u komunikaciji unutar svlačionice, nismo se zadovoljili što smo, ušli u Ligu prvaka, već želimo nešto i napraviti. Bayern je jedna od najboljih momčadi na svijetu, ali svjesni smo i svoje kvalitete', nadovezao se Petković.

Inače, Petković ovog ponedjeljak slavi rođendan, pa bi mu pogodak protiv Bayerna bio najljepši poklon?

'Znate da meni osobna statistika nije toliko važna, više bi mi značilo da momčad uzme bod(ove). Naravno, bio bih sretan da ih zabijem i sto, ali ne razmišljam na taj način'.

Jakirović je odgovorio na pitanje je li se priprema za ovu utakmicu razlikuje od one za Hajduk?

'Priprema je ista, mi ne preskačemo utakmice. Maksimalni je fokus na iduću utakmicu, uvijek je tako'.

Što se Mišića tiče, trener je objasnio da će on biti spreman za utakmicu, a onda je Petković prokomentirao Jakirovićevu izjavu nakon poraza od Hajduka da je možda i dobro što su 'dobili po ušima', da ne polete?

'Ja se ne bih složio s trenerom, nikad nije dobro izgubiti.Rijetki su bili momenti u toj utakmic da možemo biti oštećeni, da možemo primiti gol. Ali, primili smo! Nismo napravili puno prema naprijed, puno ofenzivaca nije bilo na svojoj razini. Ali, ako već ne zabiješ, trebaš uzeti bod. Mi to nismo napravili, ali nećemo se vraćati na to, pred nama je velika utakmica. Još ćemo analizirati taj Hajduk, ima vremena'.

Njemačke novinare zanimalo je što Jakirović misli o Bayernu.

'Jako je malo slabosti u Bayernovoj igri. Harry Kane ima puno slobode u igri, a kada se on spusti, onda se Musiala i Olise dižu. Morat ćemo biti jako oprezni, jer znaju igrati u međuprostoru. Morat ćemo puno preuzimati.

Koliki je hendikep što Dinamo u HNL-u nema podražaj, koji bi ga mogao pripremiti za Bayernov ritam?

'To je problem, jer se s time ne susrećeš. Možda u derbijima. Radimo na mehanizmima otvaranja, nekad je bolje, nekad slabije. Ali, jako je važna igra na lopti, da igramo dobro pod pritiskom. Ako to uspijemo, možemo napraviti probleme. Da se ne skrivamo, da uživamo. Tako planiramo, ali vidjet ćemo kako će biti. Oni su jedna od najboljih momčadi svijeta'."

Dinamo je prije devet godina izgubio 5:0. Strahuje li Jakirović da bi takav, sličan poraz mogao poremetiti Dinamovu formu i u HNL-u?

'Gledao sam tu utakmicu, Benković je debitirao. Ne razmišljam na taj način. Pokušat ćemo otežati, ako se ukaže prilika, pokušat ćemo je iskoristiti. Nisam Nostradamus da znam kako će završiti, ali neće se nikakav rezultat odraziti na naše igre u ligi. A što se tiče Lige prvaka, želimo što skuplje prodati kožu i uzeti neke bodove'.