serie a

Mateo Retegui 'svojoj' Genoi utrpao hat-trick, Atalanta na kraju slavila 5:1

05.10.2024 u 20:41

Bionic
Reading

Vrlo lako su nogometaši Atalante upisali pobjedu u 7. kolu talijanske Serie A, na domaćem terenu su svladali Genou 5:1

Premda se cijelo prvo poluvrijeme igralo na gostujućoj polovici Atalanta je odmor dočekala tek s golom prednosti. Nakon asistencije Lookmana iz blizine je pogodio Mateo Retegui.

No, početkom drugog dijela Atalanta je brzo prelomila susret. Prvo je Retegui zabio drugi put, u 50. minuti za 2:0, dok je Ederson u 60. povećao na 3:0 zabivši efektno pod gredu.

Samo dvije minute nakon trećeg gola odličnu je šansu imao hrvatski reprezentativac Mario Pašalić koji nije uspio zabiti. Odigrao je cijelu utakmicu.

Do kraja ogleda još je Retegui zabio jednom, čime je zaokružio hat-trick svojoj bivšoj momčadi. Naime, Retegui je ovog ljeta u transferu teškom 22 milijuna eura baš iz Genoe stigao u Atalantu...

Sjajan pogodak za Atalantu zabio i De Roon, volej s 18 metara. Uspjela je i Genoa postići počasni gol, strijelac je bio Ekhator u 83. minuti.

  • +5
Atalanta - Genoa, Serie A, 5.10.2024. Izvor: EPA / Autor: MICHELE MARAVIGLIA

Atalanta je upisala treću ligašku pobjedu u sezoni, a Genoa već četvrti poraz. Atalanta je skočio na sedmo mjesto ljestvice.

Nogometaši Udinesea slavili su ove subote pred svojim navijačima, 1:0 su pobijedili Lecce. Udinese je time upisao četvrtu ligašku pobjedu ove sezone i barem se privremeno ugurao na drugo mjesto ljestvice. Lecce je ostao u donjem domu, na 18. mjestu.

Trenutak odluke dogodio se u 75. minuti kada je iz slobodnog udarca, s 18 metara, vrlo lijepo pogodio Zemura, igrač iz Zimbabvea. Taj trenutak inspiracije bio je dovoljan za nova tri boda kluba iz Udina.

Hrvatski nogometaš Ante Rebić bio je u startnoj postavi Leccea, a uz žuti karton je zamijenjen u 63. minuti.

Nedjeljni parovi su Juventus - Cagliari, Bologna - Parma, Lazio - Empoli, Monza - Roma i Fiorentina - Milan.

Standings provided by Sofascore