DOČEK U BJELOVARU

Miran Maričić za broncu dobio novčane nagrade Grada i Županije, evo i koliko

  • B.T./Hina
  • Zadnja izmjena 03.08.2024 22:15
  • Objavljeno 03.08.2024 u 22:15
Bionic
Reading

U središnjem parku na Trgu Eugena Kvaternika u subotu poslijepodne organiziran je doček brončanog olimpijca Mirana Maričića, Bjelovarčana i osvajača prve medalje hrvatske reprezentacije na Olimpijskim igrama u Parizu

Doček Mirana Maričića i njegovog trenera Damira Bošnjaka organizirali su Grad Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorska županija, a brončani strijelac i njegov trener nagrađeni su novčanim nagradama. Maričić je dobio po deset tisuća eura od Grada i Županije, a njegov trener po tri tisuća eura.

Pripremljen je i zabavni program, a doček su uveličale Bjelovarske mažoretkinje i "carica Marija Terezija" kao osnivačica Grada Bjelovara.

Podsjetimo, Miran Maričić je na Olimpijskim igrama u Parizu osvojio treće mjesto u gađanju zračnom puškom na 10 metara.  Od države je za broncu dobio 18,5 tisuća eura. Podsjetimo, od navršenih 45 godina osvajači medalja imaju pravo na sportsku mirovinu čija se visina kreće od 40 do 100 posto hrvatske prosječne neto plaće, ovisno o broju osvojenih medalja i jačini natjecanja na kojem su osvojene.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal