ATP Challenger ZG

Mladi Hrvat ostvario uspjeh karijere, sutra može otići korak dalje

07.06.2024 u 17:50

Bionic
Reading

Splićanin Luka Mikrut (ATP - 509.) bit će hrvatski predstavnik u polufinalu ATP Challengera Zagreb Open, a do svog prvog polufinala na ovoj razini turnira stigao je nakon iscrpljujuća dva sata i 37 minuta borbe protiv 19-godišnjeg Meksikanca Rodriga Pacheca Mendeza (ATP - 455.) svladavši ga sa 6-3, 2-6, 7-5.

Mikrutov suparnik za plasman u finale bit će bolji iz posljednjeg četvrtfinalnog dvoboja u kojem će 18-godišnji Osječanin Matej Dodig (ATP - 359.) igrati protiv 27-godišnjeg Kazahstanca Dmitrija Popka (ATP - 244.).

Za 20-godišnjeg Splićanina meč je odlično počeo. Poveo je 3-0, ali je u petom gemu izgubio prednost 'breaka', da bi opet došao do nje u sljedećem gemu i potom lako zaključio prvu dionicu. U drugom setu je Meksikanac na isti način uzvratio. Poveo je 3-0 pa dopustio Mikrutu da vrati 'break', ali je nizom od tri gema odveo meč u odlučujući set.

U njemu je ponovno hrvatski tenisač prvi došao do prednosti i poveo 3-2, ali je u sljedećem gemu izgubio servis. Kod 3-3 je Mikrut imao 0-40, ali je Meksikanac uz dosta sreće izvukao gem i poveo 4-3. Ipak, kod 5-5 Mikrut je iskoristio drugu priliku za 'break' i došao do servisa za meč u kojem je suparnik ostavio bez poena i tako došao do polufinala.

Prvi polufinalni par čine prvi i treći nositelj Zagreb Opena, najbolji bosansko-hercegovački tenisač Damir Džumhur i Španjolac Oriol Roca Batalla. Bit će to repriza polufinala Challengera odigranog prije tri tjedna u Tunisu, gdje je tenisač iz Barcelona sa 6-3, 7-6 bio bolji od Džumhura, a kasnije i došao do pobjedničkog trofeja.

Dvoboj Džumhura i Roce Batalle je na rasporedu od 11 sati, nakon njih će na teren. Subotnji program će biti zaključen finalnim dvobojem parova u kojem će Francuci Jonathan Eysseric i Quentin Halys za naslov igrati protiv Rumunja Alexandrua Jecana i Henriquea Roche

ATP CH Zagreb Open, pojedinačno - četvrtfinale

Damir Džumhur (BIH/1) - Nick Hardt (Dom/7) 6-3, 6-4

Oriol Roca Batalla (Špa/3) - Enrico Dalla Valle (Ita) 6-3, 6-2

LUKA MIKRUT (HRV) - Rodrigo Pacheco Mendez (Mek) 6-3, 2-6, 7-5