KLADITE SE PAMETNO

Može li Radwanska izdržati još jedan duži meč?

04.07.2013 u 08:58

Bionic
Reading

Iako se očekivao dosta nezgodan četvrtfinalni meč, Lisicki gotovo da nije imala problema protiv Kanepi. Još je jednom bila uvjerljiva iza prvog servisa dok je i u izmjenama potpuno nadigrala neraspoloženu Kanepi. Njemica je meč završila sa 79% osvojenih poena iza prvog servisa. Što ne bi osvojila na servisu, osvojila bi mudrom igrom u izmjenama. Imala je prednost i u brzim izmjenama, ali je isto tako u dosta navrata mudro koristila skraćene lopte. Kanepi se loše kretala te dosta njih nije ni pokušala uhvatiti

Wimbledon, polufinale: Sabine Lisicki - Agnieszka Radwanska
Iako se očekivao dosta nezgodan četvrtfinalni meč, Lisicki gotovo da nije imala problema protiv Kanepi. Još je jednom bila uvjerljiva iza prvog servisa dok je i u izmjenama potpuno nadigrala neraspoloženu Kanepi. Njemica je meč završila sa 79% osvojenih poena iza prvog servisa. Što ne bi osvojila na servisu, osvojila bi mudrom igrom u izmjenama. Imala je prednost i u brzim izmjenama, ali je isto tako u dosta navrata mudro koristila skraćene lopte. Kanepi se loše kretala te dosta njih nije ni pokušala uhvatiti.

Realno gledajući, meč nije bio na razini četvrtfinala već prije prvog ili drugog kola. Istina, Lisicki je odigrala dobar meč, ali nijednom Kanepi nije prebacila pritisak na nju i tako testirala njene mogućnosti.

'Zaista sam sretna. Trebala sam se smiriti nakon jučerašnje pobjede, ali igrala sam već u četvrtfinalu i imam iskustva. Mislim da sam ovaj put spremnija. Osjećam se spremnije i bolje nego prije dvije godine te i mnogo bolje igram', izjavila je Lisicki nakon pobjede.

Iako je od svih preostalih tenisačica upravo Lisicki dosada pokazala najviše, svjesna je da je čeka dosta težak meč sa četvrtom nositeljicom koja ima potpuno drugačiji stil igre od Kanepi. Tako je sa par rečenica najavila meč:

'Agnieszka igra vrlo pametnu igru i odlično se kreće po terenu. Također je bila i u finalu prošle godine pa ima mnogo samopouzdanja.'

Unatoč tome što je u ždrijebu najbolje rangirana nositeljica, Radwanska već dva kola nije favorit. Kako bi i bila kada je u posljednja dva meča provela preko 5 sati na terenu dok je i dalje muče koljena.

Meč protiv Na Li je bio pun preokreta. Kineskinja je trebala osvojiti već prvi set, ali nije uspjela iskoristiti nijednu od četiri set lopte. Dosta ju je to pogodilo pa je loše otvorila i drugi set u kojem je gubila sa 2-4 prije nego što je sa 4 osvojena gema zaredom osvojila i set.

Nakon prekida zbog ozljede Poljakinje, Na Li je izgubila servis. U narednom gemu nije iskoristila break lopticu, a zatim je uslijedio prekid zbog kiše. To joj je dosta poremetilo ritam kojeg do kraja meča nije uhvatila.

Na Li je igrala dosta agresivno što može potvrditi i statistika od 71 izlaska na mrežu i 40 neforsiranih pogrešaka. Diktirala je tempo, pokušavala završiti što brže poene, ali jednostavno u završnici nije imala snage ni ideje.

'Zaista sam sretna što sam prošla jer je igrala odlično. Provela sam zaista mnogo vremena na terenu u zadnja dva kola i zato imam probleme s ozljedama. Danas sam zaista imala problema, ali dala sam 200% od sebe i borila se do kraja. Sada više ne osjećam pritisak', izjavila je Radwanska nakon pobjede.

Iako je pobijedila, Radwanska je u par navrata tražila liječničku pomoć za obje noge. Istina, u par navrata se nije dobro kretala, ali je opet trkački bila na pravoj razini. Uz par riječi o ozljedi, Radwanska je i najavila meč protiv Sabine riječima:

'Dat ću sve od sebe da se odmorim pa što bude. Vidjela sam kako Lisicki igra na travi i rezultati su joj zaista dobri. Međusobno nismo igrale već par godina i nikad nismo igrale na travi. Sigurno ćemo se boriti. Sigurno neću razmišljati o bolovima kako je to ipak polufinale Grand Slama u kojem dajete sve što imate.'

Iako je Na Li igrala dosta agresivan tenis, sada Radwansku čeka nešto drugačija protivnica. Lisicki je u dosadašnjem dijelu bila dosta bolja na servisu i izmjenama, ali se i bolje kretala od Na Li. Dodatan plus za nju je ozljeda Radwanske koju vuče već neko vrijeme. S druge je strane Radwanska imala određene krize što se tiče ubačaja prvog servisa i Njemica bi to trebala iskoristiti na pravi način.