DVOBOJ NA PARKU MLADEŽI

Može li Štimčev Zadar baciti Split na koljena?

11.04.2015 u 11:24

Bionic
Reading

U subotnjem večernjem terminu (19 sati, Arenasport 3) na Parku Mladeži Split dočekuje Zadar

Iza Splita su dva dobra rezultata u gradskim derbijima. Nakon prvenstvene pobjede na Poljudu, uspjeli su i remizirati u Kupu. Opet su dali gol iz dvojbenog kaznenog udarca, no to će brzo zaboraviti. Osim disciplinirane obrane i agresivnosti u sredini terena malo toga se može izdvojiti iz njihove igre. Uglavnom su bili u podređenom položaju, no ostvarili su zacrtane ciljeve. Štoviše, moguće da su ih i prebacili.

'Za nas je ova utakmica malo finale i ako je tako ne doživimo neće biti dobro za nas. Nakon dvije utakmice na Poljudu dolazi nam jedna jako dobra momčad, vidjeli ste da oni zauzimaju drugo mjesto na tablici u ovom drugom dijelu prvenstva što je dokaz da se radi o jednom jako kvalitetnom kolektivu. Brzi su u transformaciji, imaju nekoliko iskusnih igrača, tako da je Zadar sve osim onoga što pokazuje njegovo mjesto na tablici. Ovaj današnji Zadar po mom mišljenju može biti među prvih šest ekipa na tablici', najavio je današnju utakmicu trener Vulić, a zatim se osvrnuo na vlastite probleme:

'Vidović ima tri žuta, Erceg je dobio upalu aduktora, dok je Mršić od prije ozlijeđen. Radi se o srcu naše momčadi, ali nećemo plakati, imamo dobre igrače i siguran sam da će ovi što budu igrali odgovoriti na pravi način.'

Bez obzira na te spomenute izostanke, ne bi Split trebao biti puno slabiji. U momčad će uskočiti Kvesić i Glavina koji su ionako bili više-manje standardni tijekom cijele sezone. Sustav ostaje klasičnih 4-2-3-1 s Cikalleshijem kao isturenim napadačem te Rogom kao glavnim kreatorom.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.


Zadar je veliki korak ka ostanku napravio pobjedom protiv Lokomotive. Nesvakidašnja utakmica u kojoj je momčad Igora Štimca zabila čak pet pogodaka na gostovanju. Jednako kao i tri kaznena udarca dosuđena njima u korist u razmaku od svega desetak minuta. Bodovi iz Kranjčevićeve nisu dovoljni, Štimac i društvo ih trebaju još...

'Bodovi nam trebaju, po bodove dolazimo', najavio je gostujući trener osvrnuvši se na loš međusobni skor (samo jedan bod u osam utakmica):

'To je zanimljiv podatak, ali sve je to bilo jučer. Danas je novih 90 minuta.'

U odnosu na susret s Lokosima nedostaje veznjak Pušić, kojeg će biti teško nadomjestiti, ali Štimac kaže da imaju nekoliko rješenja.

Nije Pušić jedini kojeg nema, zbog ozljeda/bolesti su još out Bilaver, Terkeš, Solomon i Surać. Doduše, eventualno bi se Terkeš mogao nadati nastupu od prve minute da je spreman.

Poput domaćina i Zadrani igraju u sustavu 4-2-3-1 s klasičnim sidrunom Krstanovićem. On se dobro snašao po dolasku u Zadar te je s nekoliko pogodaka riješio staru boljku ove momčadi.