ODLAZI U BELGIJU?

Navijači su ga voljeli, a Dinamo želio, ali u Maksimir je stigao odgovor 'ne'

07.07.2024 u 18:29

Bionic
Reading

Japanac Takuro Kaneko prošlog je ljeta stigao u Dinamo kao posuđeni igrač Sappora. I nije mu dugo trebalo da svojom borbenošću osvoji srca Dinamovih navijača. Bio je njihov ljubimac i činilo se da i Japanac uživa u Maksimiru

Japanac je na Maksimir stigao prošlog ljeta za 400.000 eura, a Modri su imali pravo da otkupiti njegov ugovor za 1,1 milijun eura.

Kaneko je odigrao 41 utakmicu za Dinamo u svim natjecanjima, većinom na desnom krilu, te je zabio pet golova uz još šest asistencija. Vrlo je brzo Kaneko postao ljubimac navijača, ustalio se u momčadi Sergeja Jakirovića te su svi očekivali da će ga Dinamo i otkupiti od Sapporoa.

Dinamo je učinio sve da ostane, ali nije uspio.

U međuvremenu Sapporu su se očito javili i Belgijanci. Jer belgijski mediji navode kako će Kaneko karijeru u Kortrijku te ga vrlo brzo čekaju nastupi u Jupiler Pro ligi.

List Nieuwsblad piše da je Dinamo, poput još nekih klubova (spominje se i Leuven) poslao bolju ponudu, ali da se Kaneko na kraju odlučio za Kortrijk.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Trudi se, uči hrvatski i engleski jezik, a suigrači su ga sjajno prihvatili. Takvi igrači koji rade razliku na terenu se danas svijećom traže po svijetu', govorio je Jakirović o Kaneku.

Nažalost, čini se da hrvatski jezik ipak više neće koristiti.