'Ne mogu vratiti vrijeme'

Nizozemski sportaš osuđen za silovanje djevojčice žestoko izviždan u Parizu

  • A.H./Hina
  • Zadnja izmjena 28.07.2024 12:14
  • Objavljeno 28.07.2024 u 12:10
Bionic
Reading

Nizozemski odbojkaš na pijesku Steven van de Velde, osuđen za silovanje maloljetnice 2016., izviždan je kada se u nedjelju pojavio na svojoj prvoj utakmici na olimpijskom turniru na stadionu podno Eiffelovog tornja.

Van de Velde (29) osuđen je 2016. godine na četiri godine zatvora nakon što je priznao da je silovao 12-godišnju djevojčicu. Odslužio je dio kazne u Velikoj Britaniji gdje su zločini počinjeni prije nego što je prebačen u Nizozemsku, gdje je na kraju pušten da bi se vratio odbojci 2017. i bio izabran za Olimpijske igre.

U nedjelju ujutro ušao je na teren sa svojim suigračem Matthewom Immersom uz ovacije i pljesak brojnih prisutnih nizozemskih navijača. S druge strane, kada je predstavljen pojedinačno, publika mu je počela zviždati.

Njegova prisutnost na Igrama izazvala je negodovanje brojnih udruga koje brane prava žena i bore se protiv nasilja u sportu.

Nizozemski olimpijski odbor je prije nekoliko dana rekao da će se igrač držati podalje od ostalih sportaša, da će mu biti uskraćeno olimpijsko selo i da neće razgovarati s novinarima. Prema Nizozemskoj odbojkaškoj federaciji, van de Velde je priznao da je napravio 'najveću pogrešku u svom mladom životu'. 'Ne mogu vratiti vrijeme, stoga ću morati snositi posljedice', izjavio je van de Velde .

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal