POČELO JE

Prvi slučaj dopinga na Olimpijskim igrama u Parizu

  • A.H./Hina
  • Zadnja izmjena 28.07.2024 10:52
  • Objavljeno 28.07.2024 u 10:52
Bionic
Reading

Na Olimpijskim igrama u Parizu zabilježen je prvi slučaj dopinga. Nigerijska boksačica lake kategorije Cynthia Ogunsemilore privremeno je suspendirana nakon što je bila pozitivna na zabranjenu supstancu uoči svoje prve borbe.

Ogunsemilore je bila pozitivna na furosemid, diuretik koji se nalazi na WADA-inom popisu zabranjenih tvari, u doping kontroli izvan natjecanja provedenoj u četvrtak.

'Sportašica je obaviještena o slučaju i privremeno je suspendirana do rješenja problema u skladu sa Svjetskim antidopinškim kodeksom i Antidopinškim pravilima Međunarodnog olimpijskog odbora', priopćili su iz UIO.

'To znači da se sportašica ne smije natjecati, trenirati, trenirati druge ili sudjelovati u bilo kojoj aktivnosti tijekom Olimpijskih igara Pariz 2024', stoji u priopćenju u kojem je navedeno i da se nigerijska boksačica ima pravo žaliti pred Sudom za sportsku arbitražu kao i zatražiti analizu B-uzorka.

Osvajačica brončane medalje na Igrama Commonwealtha i prvakinja Afričkih igara trebala se u utorak boriti protiv Tajvanke Wu Shih Yija u borbi osmine finala.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal