ostao je paf

Noćna mora za Splićanina koji je donio zlato Srbiji; neugodna scena na dočeku!

13.08.2024 u 13:24

Bionic
Reading

Damir Mikec, zlatni srpski olimpijac s korijenima iz Splita, doživio je ozbiljno poniženje tijekom svečanog dočeka u Beogradu

Damir Mikec i Zorana Arunović osvojili su prvo zlato za Srbiju na Olimpijskim igrama u Parizu, trijumfirajući u ekipnoj disciplini zračnog pištolja na deset metara. Njihov uspjeh, međutim, nije privukao pažnju svih. Mikec, rođen u Splitu, a natječući se za Srbiju, pet puta je sudjelovao na Olimpijskim igrama, ali ovo mu je prva zlatna medalja.

U Beogradu je organiziran svečani doček za sportaše, a osim viralnog susreta Dušana Mandića i beogradskog gradonačelnika, pažnju je privukao upravo Damir Mikec.

Nakon svečanog dijela dočeka u Beogradu, priređena je ekskluzivna zabava za srpske olimpijce, uključujući i Mikeca.

No, doživio je neugodnost kada ga osiguranje na ulazu u restoran nije prepoznalo, pa je morao pokazati pozivnicu na mobitelu kako bi ušao.

Iako je danima bio prisutan u medijima, osiguranje ga nije prepoznalo, pa se Mikec zapitao kako je moguće da, nakon osvajanja olimpijskog zlata, dođe u situaciju da ne može ući u restoran gdje su pozvani svi članovi Olimpijskog saveza Srbije.

Unatoč tome, Mikec je po povratku u Beograd zadržao dobro raspoloženje:

'Nedostajalo mi je druženje sa sportašima, to nismo imali ni u Tokiju. Već imamo neku tradiciju; Rašović mi je na prijemu rekao: 'Damire, uzmi prvu medalju, pa nas lupaj po čelu.' Prisjetili smo se toga u selu. To je podrška, jedinstvo koje nisam želio propustiti.'

Naknadno su se pojavile dodatne informacije oko situacije s Mikecom. Naime, srpski mediji tvrde kako nije istina da nije prepoznan već je došao sa dodatnim gostima na zabavu zatvorenog tipa pa se samo čekalo dopuštenje organizatora.