nakon poljske seli dalje

Nova posudba za najvećeg splitskog dragulja; prije Tottenhama će sezonu provesti...

09.07.2024 u 22:56

Bionic
Reading

Luka Vušković s nestrpljenjem čeka svoj 18. rođendan jer tada će napokon moći nastupiti za londonski Tottenham. Prošlu sezonu proveo je u Poljskoj, ali iduću će provesti u Belgiji.

HNK Hajduk i belgijski prvoligaš Westerlo dogovorili su posudbu 17-godišnjeg stopera Luke Vuškovića do kraja sezone. Luka će se pridružiti hrvatskom napadaču Matiji Friganu, koji već igra za Westerlo. Prošlu sezonu Luka je proveo na posudbi u poljskom prvoligašu Radomiaku iz Radoma, gdje je odigrao 14 utakmica, postigao tri gola i upisao jednu asistenciju.

Luka Vušković je najmlađi debitant u povijesti Hajduka u službenim utakmicama, debitiravši u derbiju s Dinamom sa samo 16 godina i dva dana. Tri dana nakon svog debija, postigao je pogodak u utakmici četvrtfinala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa protiv Osijeka, čime je postao najmlađi strijelac u povijesti kluba u službenim utakmicama.

Prošlu sezonu Luka je proveo na posudbi u poljskom prvoligašu Radomiaku iz Radoma, gdje je odigrao 14 utakmica, postigao tri gola i upisao jednu asistenciju. Ukupno je u Hajdukovom dresu upisao 11 službenih nastupa i s Bijelima osvojio trofej SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa.

Splitski klub prodao je Luku Vuškovića Tottenhamu za 14 milijuna eura, no on neće moći službeno postati igrač engleskog kluba dok ne navrši 18 godina.

  • +28
Hajduk - Rukh Lavov, prijateljska utakmica, 9.7.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL