treća sreća

Ispao je iz lige, a sad je 'za nagradu' u ruke dobio Bayern: Veselim se izazovu...

29.05.2024 u 19:55

Bionic
Reading

U prvoj sezoni s Burnleyjem Vincent Kompany je kao prvak Championshipa izborio Premiership, ali je ove sezone od tamo ispao sa samo pet pobjeda u 37 utakmica. Sad je preuzeo minhenski Bayern

Vincent Kompany postao je novim trenerom Bayerna, potvrdivši tako nasljednik Thomasa Tuchela. Legendarni branič Manchester Cityja i belgijske reprezentacije u nedavno završenoj sezoni vodio je Burnley, s kojim je ispao iz Premier lige. Sada je potpisao trogodišnji ugovor s njemačkim velikanom.

Proteklog tjedna, najpoznatiji nogometni insajder, Fabrizio Romano, objavio je da će Bayern platiti Burnleyu 12 milijuna eura za usluge Kompanyja. Ovaj belgijski stručnjak suočit će se tako s najvećim izazovom u svojoj trenerskoj karijeri te je na svom predstavljanju izjavio sljedeće:

'Veselim se izazovu kojeg donosi Bayern. Velika je čast moći raditi za ovaj klub. Bayern je institucija u međunarodnom nogometu. Kao trener, morate se zalagati za ono što jeste. Volim imati loptu, biti kreativan, ali također moramo biti agresivni i hrabri na terenu. Sada se veselim osnovama: radu s igračima, izgradnji momčadi. Nakon što je osnova ispravna, uspjeh će doći', kazao je Kompany na predstavljanju.

Prvi posao trenera imao je u svom matičnom klubu Anderlechtu 2020. godine, gdje je u dvije sezone postigao treće i četvrto mjesto u prvenstvu te odveo ekipu do finala kupa. Zatim je preuzeo Burnley u ljeto 2020. U prvoj sezoni sa tim klubom osvojio je prvo mjesto u Championshipu, osiguravajući povratak u Premiership. Međutim, ove sezone klub je ispao iz lige sa samo pet pobjeda u 37 utakmica.