Bomba iz Osijeka

Opus Arena je dom četvorici novih igrača; doveli su nogometaše iz Norwicha i Alkmaara!

27.06.2024 u 11:39

Bionic
Reading

Nakon prelaska veznog nogometaša Marka Solde iz zagrebačkog Dinama u Osijek, klub s Opus Arene službeno je predstavio još tri nova igrača u svom sastavu

U redove Osijeka stigao je 24-godišnji stoper Luka Jelenić iz Varaždina, potpisavši ugovor do lipnja 2027. godine. Jelenić, bivši igrač U-21 hrvatske reprezentacije, svoju karijeru je započeo u nogometnoj školi zagrebačkog Dinama te je prije Varaždina nastupao za zaprešićki Inter.

Osim Jelenića, Osijek je predstavio i 21-godišnjeg Brazilca Pedra Limu, koji je stigao na posudbu iz brazilskog Palmeirasa do kraja sezone. Lima je prošle sezone proveo u engleskom Norwichu, gdje je igrao za U-23 momčad i ostvario impresivnih 14 nastupa s pet golova i dvije asistencije.

Kao treće pojačanje, Osijek je doveo i 22-godišnjeg krilnog napadača Ricuenia Kewala iz nizozemskog AZ Alkmaara, koji je prethodno igrao za njihovu drugu momčad. Kewal je prošle sezone u drugoj nizozemskoj ligi postigao šest golova uz sedam asistencija, te je s Osijekom potpisao dvogodišnji ugovor.

Osijek je prošlu sezonu završio na 4. mjestu te se nadaju da će im ova pojačanja napokon omogućiti prelazak na razinu više, a možda i neki trofej.

Standings provided by Sofascore
sve osim nogometa

Učitavanje...