psk_2

čeka ih austrija

Priznanje Turčina koji je uništio Češku sve govori: Održali smo obećanje i sad...

  • Janko Badrić
  • Zadnja izmjena 27.06.2024 10:37
  • Objavljeno 27.06.2024 u 10:25
Bionic
Reading

Nakon utakmice u Hamburgu, gdje je Turska pobijedila Češku 2:1 te je kao drugoplasirana ekipa u skupini F osigurala prolaz u osminu finala, bilo je zanimljivo čuti što će izjaviti igrači

kao što je poznato Turska će u osmini finala igrati protiv Austrije, dok je Češka ovim porazom ispala iz daljnjeg natjecanja s Eura. Nakon utakmice u kojoj je Turska pobijedila Češku 2:1, Tomaš Souček, kapetan češke reprezentacije, izrazio je svoje razočaranje ispadanjem iz daljnjeg natjecanja.

>> Triler u skupini F srušio rekord; nesigurni Kovacs potpuno izgubio konce

'Osjećamo veliko razočaranje jer smo svi željeli proći dalje. Bili smo spremni i mislili smo da će to biti dovoljno... ali nismo uspjeli i zbog toga smo razočarani. Prije utakmice sam rekao da se nadam kako neće doći do ispadanja. Ovo je bila naša treća utakmica... Ipak, bilo je mnogo situacija koje smo trebali bolje riješiti kao momčad', kazao je Souček.

Turci su s druge strane prepuni zanosa nakon prolaska dalje na Euru, čemu su se i nadali. Igrač utakmice protiv Češke - koja je dugo igrala s igračem manje - bio je Baris Alper Yilmaz te se netom nakon okršaja obratio novinarima.

'Želim biti što korisniji momčadi. Bila je to stvarno teška utakmica. Prošli smo u osminu finala, jako smo sretni. Kad smo razgovarali s prijateljima prije kampa, jedini cilj nam je bio proći skupinu. Održali smo obećanje i prošli smo i sad idemo korak po korak', kazao je Yilmaz.

  • +19
Češka - Turska, Euro (26.6.2024.) Izvor: EPA / Autor: ABEDIN TAHERKENAREH

Mert Muldur, turski reprezentativac se nadovezao:

'Svi smo se jako dobro borili. Inače, imali smo problema protiv takvih momčadi u prošlosti... Mislim da smo se sada popravili.'

Ova utakmica obilježena je lošim suđenjem Istvana Kovacsa koji je podijelio rekordan broj žutih kartona. U drugom poluvremenu izgubio je kompas i ovaj okršaj neće tako brzo zaboraviti. Pred Tursku sada dolazi Austrija koja je završila kao prva u skupini D.

Cup tree provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal