prvi bod

Osijek još ne zna za pobjedu, ali trener Coppitelli tvrdi: Pred nama je lijepa budućnost

19.08.2024 u 10:48

Bionic
Reading

Nogometaši Osijeka su u nedjelju u gostima kod Gorice odigrali 2:2. Prvi je to bod za Osijek u novoj sezoni SuperSport HNL-a, a trener Federico Coppiteli je zadovoljan

Dramatičnu utakmicu punu preokreta odigrali su Gorica i Osijek u nedjelju u 3. kolu SuperSport HNL-a. Domaći su poveli golom Luke Kapulice (38) gosti su preokrenuli s dva gola kapetana Vedrana Jugovića (53, 61), da bi konačni rezultat postavio Damjan Pavlović (82).

'Nažalost odgodili smo prvu pobjedu u ligi. Naravno da nismo sretni. Nisam ovdje da bih objašnjavao, nego samo dao kontekst ljudima koji nas podržavaju. Navijači to rade na poseban način. Ova momčad je došla ovdje nakon 120 minuta borbe u Azerbajdžanu i u prvom dijelu joj je nedostajalo energije. Bilo je teško, ali dečki su pokazali karakter', kazao je nakon susreta trener Osijeka Federico Coppitelli te nastavio:

'Ovo je za mene ogroman bod. Znam da to zvuči čudno, ali neka druga ekipa bi u ovoj situaciji potonula. Nakon loših 45 minuta, u kojima smo bili vrlo slabi, pokazali smo pravo lice u nastavku. Manjak koncentracije koštao nas je pobjede, ali lijepa budućnost je ispred nas.'

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Coppitelli nije mogao napraviti previše promjena u svojoj momčadi jer je fond igrača minimalan...

'Ne znam kako su moji igrači pronašli energiju. Nisam htio raditi izmjene jer se sve činilo normalnim. Dečki su rasli tijekom utakmice, sretan sam i mislim da je ovo tek početak i da ćemo u budućnosti postizati rezultate koje zaslužujemo', kaže Coppitelli koji je prvo poluvrijeme u Velikoj Gorici označio kao najlošijih otkako je on na klupi.

  • +38
Gorica - Osijek, SuperSport HNL, 18.8.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

'Prvo poluvrijeme je bilo nešto najlošije što smo odigrali ove sezone. To prepisujem nedostatku snage, ali sad imamo dva tjedna za pripremu, samo jednu utakmicu za vikend i mislim da ćemo biti pravi. Nakon toga dolazi reprezentativna stanka u kojoj ćemo dodatno poraditi na nekim stvarima. Radimo 24 sata dnevno, imamo još puno posla, ali ovo je mlada momčad s karakterom', uvjeren je Coppitelli.

No, pred Osijekom je težak raspored - u idućem kolu SuperSport HNL-a dočekuje Rijeku na svojoj Opus Areni, a onda prije reprezentativne stanke ide u goste Hajduku (31. kolovoza).

Standings provided by Sofascore