REKONSTRUKCIJA MOMČADI

Osijek napravio čistku; evo tko napušta Opus Arenu

07.06.2024 u 14:40

Bionic
Reading

S Pampasa su poručili kako iduće sezone u kadru neće biti petorice dosadašnjih igrača. To su Šime Gržan, Petar Brlek, Marko Barešić, Oleksandr Drambajev i Ladislav Almasi

Osijek polako slaže momčad za sljedeću sezonu pa je tako objavio kako klub napuštaju Šime Gržan, Petar Brlek, Marko Barešić, Oleksandr Drambajev i Ladislav Almasi.

Gržanu, Brleku i Barešiću istekli su ugovori te napuštaju klub kao slobodni igrači, dok se Drambajev i Almasi vraćaju s posudbi u svoje matične klubove, Šahtar i Banik.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Gržan i Brlek definitivno su najzvučnija imena; prvi je prošle sezone odigrao 30 utakmica za Osijek u SuperSport HNL-u, dok je ovaj potonji odigrao 26 utakmica i postigao jedan pogodak. I jedan i drugi imali su dosta problema s ozljedama. Obojica su u Osijek došli 2021., Gržan na ljeto, Brlek na zimu.

Rezervni vratar Barešić u klubu je daleko najdulje, od 1999. Branio je za osječke juniore i za rezervnu momčad, ali je za seniore odigrao samo dvaput, u Hrvatskom nogometnom kupu. Iz Osijeka su poručili da mu je 'sada zaista vrijeme da brani u kontinuitetu i stoga će potražiti novu sredinu.'