psk_2

zanimljivo

Piksi je uvjeren da Srbija radi dobar posao, u to ga uvjeravaju Klopp, Capello...

  • B.T.
  • Zadnja izmjena 15.07.2024 15:38
  • Objavljeno 15.07.2024 u 15:38
Bionic
Reading

Završilo je Europsko nogometno prvenstvo u Njemačkoj. Prvak je Španjolska, Englezi su drugo finale u nizu ostali praznih ruku, Hrvatska nije prošla skupinu, a Srbija je u svojoj bila posljednja

Reprezentacija Srbije odigrala je tri utakmice u grupnoj fazi, završivši natjecanje s dva boda i jednim postignutim golom. Izgubili su 1:0 od Engleske, remizirali sa Slovenijom (1:1) i Danskom (0:0), te su na kraju zauzeli posljednje mjesto u grupi.

  • +30
Danska - Srbija, EURO 2024.; 25.6.2024. Izvor: EPA / Autor: ANNA SZILAGYI

Izbornik Srbije, Dragan Stojković Piksi, dao je opširan intervju za službene stranice srpskog saveza, posebno analizirajući nastup svoje momčadi.

'Razgovarao sam s Capellom, Wengerom, Kloppom, Benitezom, Davidom Moyesom... Njihovo mišljenje se ne razlikuje puno od naše analize nakon Eura. Capello mi je rekao da nismo zaslužili izgubiti od Engleske i da nismo igrali loše. Moraš zabiti gol ako želiš pobijediti. Svi se prisjećaju Mitrovićevih prilika protiv Slovenije. Da je samo jedna lopta završila u mreži, priča bi bila sasvim drugačija. Rekli su mi da dignem glavu i da izvučem pouke iz ovoga. Savjetovali su mi da se momčad mora osvježiti. Sviđa mi se ideja o pomlađivanju reprezentacije', rekao je Stojković.

Zanimljivo je da će Srbija prvu sljedeću službenu utakmicu odigrati upravo protiv Španjolaca i to na domaćem terenu u sklopu Lige nacija:

  • +26
Španjolska - Engleska, finale Eura (14.7.2024.) Izvor: EPA / Autor: Christopher Neundorf

'Sretan sam što će Španjolci prvu službenu utakmicu kao novi prvaci Europe odigrati protiv naše reprezentacije i pred našom publikom. To je prilika da Marakana bude puna i da im čestitamo na fantastičnom rezultatu koji su postigli u Njemačkoj. S druge strane, to je prilika i za naše momke da se odmjere s najjačom reprezentacijom na kontinentu. Ima li većeg izazova od dvoboja s Olmom, Williamsom, Jamalom, Rodrijem, Moratom… Možda individualno nismo na njihovoj razini, ali sve se može nadoknaditi borbenošću, timskim duhom i kolektivnom igrom. Važna je strategija, trka, agresija. Da svaki igrač koji dobije šansu od prve minute i svaki koji uđe s klupe, provede u djelo sve što smo zamislili i dogovorili prije utakmice. U svakom slučaju, očekuje nas praznik nogometa u kojem svi trebamo uživati', poručio je Stojković koji je ostao na poziciji izbornika Srbije unatoč brojnim kritikama kojima je bio izložen.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal