SAMO NA TPORTALU

Pogledajte kako je Rijeka nes(p)retno izgubila od RB Salzburga

17.07.2024 u 20:10

Bionic
Reading

U prijateljskoj utakmici igranoj u Austriji, RB Salzburg pobijedio je Rijeku 1:0. Bila je to posljednja utakmica Sopićeve momčadi na pripremama

Nogometaši Rijeke doživjeli su minimalni poraz od Red Bull Salzburga (0:1) u pripremnoj utakmici pretposljednjeg dana boravka u Austriji.

Svojevrsna generalka uoči prvih službenih utakmica u novoj sezoni poslužila je svrsi, Rijeka je protiv kvalitetnog suparnika odigrala vrlo dobru utakmicu koja je mogla imati i drugačiji ishod da je bilo malo više sreće u završnici.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Momčadi koja je 21. na ljestvici europskog koeficijenta, odnosno koja je prema Transfermarktu procijenjena na 222 milijuna eura, pokazala je kvalitetu, brzinu i okomitost, sjajnu reakciju na izgubljenu loptu, što će našim igračima neupitno biti veliko iskustvo u europskim ispitima koji slijede i na početku SuperSport HNL nadmetanja.

Očekivano, RB Salzburg se od samog početka utakmice nametnuo visokim pritiskom na zadnju liniju Bijelih koja je pas igrom znala izaći u neke obećavajuće napade. Naravno, uzrokovalo je to i poneko pogrešno dodavanje, ali obrana na čelu sa Zlomislićem, Galešićem i Radeljićem u prvih 45 minuta hrabro je odgovorila svim izazovima i bila temelj izgradnje napada zahvaljujući kojima je Rijeka bila bliže vodstvu u prvom poluvremenu.

U 11. minuti Janković je dobio jednu dubinsku loptu koju je gurnuo pored istrčalog vratara, Obregon je pokušao stići kako bi je ubacio u praznu mrežu, ali Dedić je požrtvovnim uklizavanjem spasio RB Salzburg i odbio u korner. Iz tog udarca iz kuta ubacio je Čabraja, a Radeljić na prvoj vratnici pucao zamalo preko gola.

U 21. minuti Ratkovu se sretno odbila jedna lopta prillikom organizacije napada RB Salzburga, ali udarac s 18 metara, iskosa s desne strane, otišao je pored suprotne vratnice. U 23. minuti Radeljić je poslao jednu slabu paralelnu loptu koju je presjekao Yao i s 25 metara pucao pored gola.

Rijeka je uzvratila lijepom akcijom Obregona, Jankovića i Bande koji je pucao u blok u 24. minuti, u 27. je Diambou s 18 metara potegao iz voleja u dobro postavljenog Zlomislića, pa onda Banda sjajnim udarcem s gotovo 30 metara u donji kut, kojeg je domaći vratar Krumrey zaustavio krajnjim naporom, naznačio da će završna trećina prvog poluvremena pripasti Rijeci. Jer Bijeli su brzom tranzicijom i preciznim dodavanjima došli u dvije odlične prilike kojima je nedostajao završni udarac. U 34. minuti Obregon je dobio dubinsku loptu i izašao sam na golmana, ali Diambou ga je uklizavanjem uspio zaustaviti, dok je u 40. minuti Banda sjajnom dubinskom loptom pronašao Kolumbijca koji je sapleten na ulazu u kazneni prostor pa je izostala završnica.

Drugo poluvrijeme Rijeka je otvorila na isti način na koji je zaključila prvo. U 48. minuti brzu akciju pripremili su Janković, Čabraja, Butić i Bogojević koji je dao povratnu loptu Hodži čiji je udarac s 18 metara otišao preko gola. U 58. minuti Butić i Bogojević su lijepo kombinirali, ali udarac ovog potonjeg otišao je preko gola.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel / MAXSport

RB Salzburg je nakon toga podigao ritam igre, najviše zahvaljujući zamjenama. Tako je najprije u 59. minuti Ratkov zamalo promašio iz blizine nakon jedne svijeće, a onda u 60. minuti asistirao za pogodak. Brampt je ubacio s desne strane, Ratkov odložio loptu za Daghima koji je iz blizine lako pogodio ispod Zlomislića – 1:0.

U 85. minuti Rijeka je složila odličnu kontru, Rukavina i Dujmović su iskoristili višak na lijevoj strani, Hodža na drugoj vratnici dočekao ubačaj, ali njegov udarac netko od braniča domaćina odbio je s gol linije.

Porazi se ne slave, ali Bijeli se nakon ovog ogleda itekako imaju za što uhvatiti kada je riječ o početku nove sezone.