sve je spremno

Poznati su finalisti svjetskog prvenstva u futsalu

03.10.2024 u 20:23

Bionic
Reading

Zanimljivo je da, unatoč šest osvojenih naslova između Brazila i Argentine, ove dvije momčadi nikada nisu međusobno igrale u finalu.

Finale desetog izdanja svjetskog futsalskog prvenstva u Uzbekistanu donosi uzbudljiv obračun između Brazila i Argentine. Brazil je do finala došao pobjedom nad Ukrajinom rezultatom 3-2, dok je Argentina istim rezultatom svladala Francusku. Ovo će biti sedmi finale za Brazil, koji je već osvojio pet naslova svjetskih prvaka, dok Argentina nastupa u trećem uzastopnom finalu i zasad ima jednu titulu.

U polufinalu protiv Francuske, Argentina je povela već u trećoj minuti iz kaznenog udarca kojeg je realizirao Kevin Arrieta. Francuska je izjednačila zahvaljujući golu Nicolasa Menendeza, koji trenutno igra za makarsko Novo Vrijeme. No, Argentina je ubrzo vratila vodstvo golom Claudina. Francuzi su se ponovno uspjeli vratiti u igru u 25. minuti kada je Mamadou Toure pospremio odbijanac, no presudni gol za Argentinu postigao je Arrieta tri minute prije kraja, nakon akumuliranog prekršaja Francuske.

U drugom polufinalu, Brazil se mučio protiv Ukrajine, koja je prva povela preko Černiavskog. Brazilci su preokrenuli autogolom Semenčenka i golom Dyega, ali je Ukrajina ponovno izjednačila golom Korsuna. Konačni rezultat postavio je Dyego iz penala, osiguravši Brazilu mjesto u finalu.

Finalni susret između Brazila i Argentine te utakmica za broncu između Ukrajine i Francuske igraju se 6. listopada.