nevjerojatno

Prošlog ljeta prodan za 800 €, a sada zabija u La Ligi; ovo je njegova priča!

21.08.2024 u 12:06

Bionic
Reading

Od igranja amaterskog nogometa na ulicama Nigerije, u samo dvije godine postao je igrač pod reflektorima La Lige.

Chrisantus Uche je prošao nevjerojatan put od igranja amaterskog nogometa u Nigeriji do svjetla La Lige u samo dvije godine. Rođen u Owerriju, Nigerija, Uche nije imao priliku trenirati u nogometnim akademijama, već je nogomet igrao na ulicama prije nego što se pridružio španjolskom četveroligašu Moralo Clubu 2022. godine. Nakon što je impresionirao u rezervnom timu, brzo je napredovao i zaslužio transfer u Ceutu, a zatim i u Getafe. Njegov put do Getafea uključivao je prelazak iz Morala za simboličnih 800 eura, dok je njegova vrijednost ubrzo porasla.

Njegova karijera ubrzano je napredovala, a nakon sezone u Ceuti, Getafe ga je potpisao za 500 000 eura. Ucheova svestranost i prilagodljivost pomogle su mu da se brzo afirmira u novom klubu, gdje je debitirao kao napadač i odmah impresionirao.

Iako je prirodno defenzivni veznjak, Uche je impresionirao menadžera Getafea svojim napadačkim sposobnostima, što je rezultiralo time da je debitirao u La Ligi kao napadač i odmah postigao gol protiv Athletic Bilbaa. Njegova svestranost omogućuje mu igranje na više pozicija, od središnjeg braniča do napadača, što ga čini izuzetno vrijednim igračem za svoj tim.

Na međunarodnoj razini, Uche još uvijek čeka svoj debi za seniorsku momčad Nigerije, ali je već nastupao za U23 reprezentaciju. Njegova budućnost izgleda svijetlo, posebno nakon prelaska u Getafe, gdje će imati priliku dokazati svoj talent na velikoj sceni.